FOTO/VIDEO Festival ‘Naš Svijet je Glazba 2020.’ održan u Lovranu

Festival u organizaciji Puhačkog orkestra Lovran pokazao da je glazba ipak jača od korone…

Lovran – Stanovnici i posjetitelji Lovrana ove nedjelje imali su priliku na jedan dan osjetiti kako izgleda kulturna ponuda ovog malenog gradića u srcu Liburnije. Nakon odličnog koncerta Maria Battifiace, popodnevni sati bili su rezervirani za koncert puhačkih orkestara festivala Naš Svijet je Glazba.

Ovaj festival, koji se inače održava početkom svibnja svake godine, ove godine je bio pod upitnikom, ali Lovranci se ne predaju tako lako. 28. izdanje je organizirano uz još više volje i želje da se makar na jedan dan ispuni veseljem Lovran, naravno uz poštivanje epidemioloških pravila.

 Za ovu prigodu pozvane su prijateljske glazbe iz susjednih općina – Limena glazba Marinići i Puhački orkestar Glazbenog društva Spinčići. Ni nestabilne vremenske prilike nisu uspjele uzdrmati plan, pa je koncert uspješno održan uz tek pokoju kap tijekom nastupa orkestara.

Orkestri nisu krili oduševljenje nastupa pred živom koncertnom publikom. Zbog pandemije je broj nastupa sveden na tek povremene promenadne nastupe pred manjim brojem ljudi, a prilika za pravi koncert na kojem će pokazati svoje znanje i umijeće se ne propušta.

“Naš orkestar ove godine obilježava 40 godina neprekinutog rada i veseli nas da smo mogli nastupati u Lovranu kod naših prijatelja. Zbog korone jedno vrijeme nismo imali uvjete za održavanje proba, ali sad ponovno radimo i spremamo nove materijale” rekao je Gordan Mulac, predsjednik LG Marinići.

“Uvijek je zadovoljstvo doći svirati u Lovran. Spremamo se obilježiti iduće godine 100 godina orkestra kroz koncerte, susrete glazbi i izdavanje CD-a pa će biti još prilika za druženje” izjavila nam je Sidonija Škofić iz Spinčićeve muzike.

“Da se užanca ne zatare bio nam je lajt-motiv. U ova izazovna vremena organizirati ovakav koncert je vrlo zahtjevno, ali uz veliku pomoć općine Lovran i drugih sudionika napravili smo odličan posao – i publika i izvođači su zadovoljni, a Lovran je dobio događaj na visokoj razini.” rekao nam je David Kurti, član lovranskog orkestra. “Zahvalni smo našim prijateljima – orkestrima koji su se odazvali i pomogli da stvorimo pravi štimung. ”

Organizatori iz lovranskog orkestra se nadaju da će se Festival već sljedeće godine vratiti u ustaljeni svibanjski ritam i ponovno održavati koncert širom Liburnije.

Festival ‘Naš Svijet Je Glazba 2020.’ Održan U Lovranu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!