[FOTO/VIDEO] Festival sportske rekreacije po prvi put u Ičićima, slijedi vikend na Platku

Volosko i Lovran su do sad uspješno ugostili “Morski đir”, a od danas su im se pridružili i Ičići. I to u punom sjaju. Zahvaljujući potpori TZ Ičići, svim ljubiteljima sportskih i rekreativnih aktivnosti festival je omogućio odličan kolovoški dan.

Ičići – “Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, po prvi put je svoj program predstavio u Ičićima, a pokazalo se to kao pun pogodak. Jer, bez obzira na prevrtljivo vrijeme brojni su se sudionici uključili u aktivnosti te ovaj dan iskoristili za okušati se u nekom od ponuđenih sportova.

Sve je započelo školom jedrenja na krstašu (u suorganizaciji sa OpaSailing School & cruise) u koju su se uključili brojni novi ljubitelji jedrenja te je škola trajala tijekom cijelog dana, a zbog velikog ineteresa je započela čak u 6:30. Ovaj podatak govori koliko je ovaj program “pogodak u sridu” te koliko su “Morski đir” izdanja Festivala sportske rekreacije pokazala da su odlična odluka organizatora.

Plaža Ičići bila je i središte i drugih događanja u koja su se uključili brojni sudionici svih generacija. Rukomet na pijesku (u suorganizaciji s ŽRK Liburnija Opatija) je bio “tražena roba” te se za turnir prijavilo čak sedam ekipa od kojih su neke činili i turisti pa je tako turnir dobio i međunarodni karakter. Air badminton je bio još jedan atraktivan dio dana na plaži Ičići te su se u njemu okušali i oni kojima je ovo bio prvi susret s ovim ultimativnim svjetskim hitom. Ništa manje atrktivno nije bilo i na samom moru gdje su se brojni znatiželjnici okušali u vožnji SUP-a, a savjete i pomoć dobili su od ekipe iz KŠR Gorovo koja je suorganizator ovog programa, a i njihov program sportsko rekreativnog programa za djecu oduševio je najmlađe. Igrao se mini tenis, gađalo mete, bacalo kolutove, kuglalo… i sve to u pješčanom ambijentu popularne plaže.

Volosko i Lovran su do sad uspješno ugostili “Morski đir”, a od danas su im se pridružili i Ičići. I to u punom sjaju. Zahvaljujući potpori TZ Ičići, svim ljubiteljima sportskih i rekreativnih aktivnosti festival je omogućio odličan kolovoški dan.

Festival se nastavlja već ovog vikenda i vraća se u svoju bazu na Platak, pa će tako u subotu 28. kolovoza na svoje doći ljubitelji nordijskog hodanja i pješačenja i to kroz program “Korakom do zdravlja” koji će sudionicima koji će se pojaviti na startu u 10 sati ponuditi kretanje laganom stazom Platak – Radeševo – Platak u dužini od 8 km (cca 2:30 h hoda). Uz ovaj program, također s početkom u 10 sati, održavat će se program “Sportsko rekreativne igre u prirodi” koji će ponuditi air badminton, hokej, gađanje mete, kuglanje, mini golf, mini tenis…

U nedjelju, 29. kolovoza, s početkom u 10 sati, kod Velikog doma, održat će se “Vertikalno lice Platka”, program koji se organizira u suradnji sa DŠR Kvarner i koji će ponuditi atraktivne programe. Više o eventu možete doznati na http://sve-lica-platka.eu/vertikalno.

Kraj kolovoza tako će ponovo donijeti odlične programe na Platku, kao što je bilo i tijekom cijelog ljeta. Rujan će donijeti veliku završnicu festivala, ali do tada valja uživati u odličnim programima koji se pripremaju, sada ne više samo vikendom.

Festival Sportske Rekreacije Po Prvi Put U Ičićima, Slijedi Vikend Na Platku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank