[FOTO/VIDEO] Frlanija je obesila Pusta: Spred Matiškine konobe visi Niš koristi

Ako treba dodavati ulja na vatru što se Pustu sprema, valja reći da je potpisnik ovih redaka osobno svjedočio namjeri tog nesretnika da se Frlanija, u skladu s prevladavajućim jezičnim tendencijama, odsad naziva – Frlanovina.

Frlanija – Pusni pakal va Frlanije nisu pokvarile niti epidemiološke mjere, niti hladnoća koja je stezala pluća, niti odjeci godine koja je bila za zaborav. Ili, kako bi se po domaću reklo: niš koristi. Upravo takvo ime, ponio je i Pust, pa je nakon oko pola sata neformalnih „nemotarij“ na pale finil Niš koristi.

Uz zvuke Antonjskog roga, harmonike i u ritmu bubnja obješen je mesopust kojem će se suditi o Pepelnici, a na čelu povorke koja je napravila đir oko Matiškine konobi – centralnog mjesta svih kulturnih i društvenih događanja na Frlaniji – bio je dvojac Frlanskih zvončara.

Frlani nisu posebno objašnjavali što sve zamjeraju Pustu, ali jasno je da je lista podugačka i da Niš koristi teško može izbjeći zasluženu kaznu. A ako treba dodavati ulja na vatru što se Pustu sprema, valja reći da je potpisnik ovih redaka osobno svjedočio namjeri tog nesretnika da se Frlanija, u skladu s prevladavajućim jezičnim tendencijama, odsad naziva – Frlanovina.

Frlanija Je Obesila Pusta: Spred Matiškine Konobe Visi Niš Koristi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net