[FOTO/VIDEO] Gabriela Stupičić i ŠRK “Ičići” Ičići 1 najuspješniji na 12. Kupu Mića žajica

Svu ribu su pomoćni suci mjerili i rezultate istovremeno upisivali u aplikaciju, a ulovljeni primjerci su odmah vraćeni u more. Sve je prošlo u najboljem redu, a postignut je onaj najvažniji cilj – sva riba je vraćena u more, poručio je Ivica Škec , tajnik društva.

Iz ovog izvještaja se točno vidi da je 28 ribolovaca za dva sata ulovilo 236 riba , ukupne težine 8322 grama. Najviše se ulovilo kneza ( zastava ) i lumbraka ( lenica ).

Lovran – U prekrasnom ambijentu lovranskoga mula i uz idealne vremenske uvjete održan je tradicionalni jesenski „12. Kup Mića Žajica“. Ove godine se na druženje škola ribolova odazvalo 28 juniora do 12 godina starosti, članova klubova iz naše bliže okolice. Gabriela Stupičić (Šrk “Ičići” Ičići 1) osvojila je prvo mjesto, Jakov Maganić (Srd “Luben” Rijeka) drugo, a Alex Saršon (Spd “Luben” Bakar) treće.

U ekipnom djelu najbolje su bile Samanta Paulin i Gabriela Stupičić odnosno ekipa Šrk “Ičići” Ičići 1, drugo je pripalo ekipi Srd “Luben” Rijeka u sastavu Jakov Maganić i Karlo Obren Muždalo, a treće Spd “Luben” Bakar odnosno Alex Saršon I Mateo Forempoher Škuvar. Pehar za najveću ulovljenu ribu osvojila je Emili Uhač iz Srd “Zubatac” Lovran – Lumbrak od 204 grama. Posebnu nagradu za najmlađeg natjecatelja dobio je Thomas Rumora Stevanović, rođen 16.03.2017., iz ŠRK „Jadran“ Opatija.

– Na ovogodišnjem izdanju uveli smo jednu veliku novost u sustav natjecanja „ulovi i pusti“, a to je promptno vođenje rezultata kroz aplikaciju na računalu. Svu ribu su pomoćni suci mjerili i rezultate istovremeno upisivali u aplikaciju, a ulovljeni primjerci su odmah vraćeni u more. Idejni tvorac ove računalne aplikacije je član SRD „Zubatac“ Lovran, Slobodan Naglić – Bobo. Važno je da su rezultati dostupni na aplikaciji odmah po mjerenju ulovljene ribe, a zainteresirani mogu pratiti tijek natjecanja izravno na računalu. Sve je prošlo u najboljem redu, a postignut je onaj najvažniji cilj – sva riba je vraćena u more. Po završetku natjecanja dobijemo jedan detaljan statistički izvještaj, koji se može koristiti za neke daljnje analize i elaborate, poručio je Ivica Škec , tajnik društva.

Svi sudionici ovoga kupa dobili su prigodnu majicu za uspomenu, priznanje za nastup i malo ribolovnog pribora. Najuspješnijima su podijeljeni pehari i medalje, uz poklon bon sponzora – trgovine ribolovnom opremom „Rogi Ribaru“ iz Ičića.

– Ovo lijepo druženje naših najmlađih ribolovaca završili smo s podjelom priznanja, prigodnom zakuskom i obećanjem – vidimo se i dogodine na „13. Kupu Mića Žajica“, napomenuo je Škec.

12. Kup “Mića žajica” – Održano Tradicionalno Druženje škola Ribolova

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank