FOTO/VIDEO Glina i tavaloni u fokusu izložbe skulptura i instalacija Mladena Ivančića @ Lovran

Kako je proteklo otvorenje provjerite u priloženoj fotogaleriji i video isječku…

Lovran – ‘Situacija je složena i napeta’ naziv je izložbe skulptura i instalacija Mladena Ivančića koja je sinoć otvorena u Galeriji Laurus.

– Autor je na izložbu pozvan, jer smo odučili da od ove godine podignemo izložbeni program u Galeriji te da dobijemo kvalitetne autore, a Mladen je upravo u tom kontekstu stigao. Na ovoj izložbi predstavlja se s radovima u keramici, tj. skulpturama koje izrađuje od keramike po čemu je najviše poznat. No, ova izložba ima jednu posebnost jer prvi put izlaže skulpture u drvu koje je nedavno počeo raditi. Također, posebno je interesantna ambijentalna instalacija s klavirom, zlatnom miješalicom za beton i dvije lopate, koja je jedna velika novost za njega, ali i za nas, istaknula je Melita Sorola Staničić, voditeljica galerije Laurus.

Izložena umjetnička djela pobliže je opisao sam autor, koji je u uvodnom obraćanju pojasnio umjetnički i stolarski prezir prema glini i tavalonima.

– Instalacije i skulpture od tavalona su noviteti. Još jedna poveznica koja se može navesti i za glinu i za ovu vrstu materijala je činjenica da su prezreni. Građevinski tavalon preziru i stolari i umjetnici. Kao i glinu, koja prvenstveno služi kao model da bi se završni rad odlio u nečem drugom, dok ju ja tretiram kao samostalni materijal i gotov proizvod. A ne moram napomenuti i da je miješalica za beton prezreni uređaj, bez koga puno stvari ne bi bilo izgrađeno, istaknuo je Ivančić.

Za kraj dodajmo da je Ivančić rođen 1969. u Rijeci. Umjetničkim oblikovanjem bavi se od 2007. od kada izlaže na cijelom nizu samostalnih autorskih i skupnih žiriranih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao je i na mnogim kolonijama i simpozijima. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada. Djela mu se nalaze u stalnom postavu Nacionalnog muzeja ukrajinske keramike u gradu Opishne, te u zbirkama u Sloveniji i Italiji. Član je HDLU-a Istre, HDLU-a Rijeke, ULUPUH-a i Kerameikona.

Glina I Tavaloni U Fokusu Izložbe Skulptura I Instalacija Mladena Ivančića @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!