FOTO, VIDEO: Gobo je osuđen i četrdesetmetarskom raketom lansiran na mjesec @ Mošćenička Draga

spaljivanje rakete moscenicka draga gobo donald duck 2017 smotra pusneh bandijeri (2)

Četrdesetak metara visokom raketom jedini liburnijski živi Pust, za ovu priliku ‘Pajo patak’ odnosno Donald Duck, jučer je s rive u Mošćeničkoj Dragi ponovo otpremljen na svoj put na Mjesec… Ceremoniju spaljivanja i veliko finale s vatrometom u video formatu možete pogledati u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju oproštaja od Gobota uz lovranske puhače pogledajte na ovom linku.

spaljivanje rakete moscenicka draga gobo donald duck 2017 smotra pusneh bandijeri (5)

Mošćenička Draga – ‘Fly me to the moon and see you soon’ bile su posljednje riječi draškog Goba prije ukrcaja u raketu i odlaska u još jednu svemirsku avanturu u kojoj će čekati iduću karnevalsku sezonu.

Tom ”izgnanstvu” koje se iz godine u godinu ponavlja na Pepelnicu, prisustvovao veliki broj ljubitelja karnevala, koji su prije samog čina spaljivanja rakete mogli pogledati i Smotru pusnih zastava na kojoj su bila zastupljena brojna liburnijska pusna društva, ali i gosti iz Istre te s cijelog Kvarnera.

spaljivanje rakete moscenicka draga gobo donald duck 2017 smotra pusneh bandijeri (4)

Nakon prigdne smotre posjetitelji su svjedočili sudskom procesu protiv jadnog Gobota koji je na kraju osuđen za ”sve i svašta” – od problema s prostornim planovima do realizacije golf terena usred ‘cimitra’, a obzirom da se bliže lokalni izbori za ovu priliku potegnulo se i do susjednih općina i gradova.

Najspektakularnije spaljivanje Pusta, koje se od ostalih sličnih događanja na Liburniji razlikuje po činjenici da ”živi pust” i nakon njegovog završetka ostaje – živ, bilo je uzbudljivo finale kratke, ali intenzivne ovogodišnje karnevalske sezone, u kojoj su brojna događanja na čitavoj Liburniji ostavila tek malo vremena za predah.

Ipak, nakon tako ”stresnog” perioda za sve pusne jude, slijedi godinu dana odmora od karnevalskih uzbuđenja, da bi spremni dočekali ”novu sezonu”. Jer, Gobo će u svakom slučaju biti spreman, a loših stvari u svijetu, državi i mjestu koje mu valja ”prišiti” također će biti – ne treba sumnjati – u izobilju.

Ceremoniju spaljivanja i veliko finale s vatrometom u video formatu možete pogledati u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju oproštaja od Gobota uz lovranske puhače pogledajte na ovom linku

spaljivanje rakete moscenicka draga gobo donald duck 2017 smotra pusneh bandijeri (8)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!