FOTO, VIDEO: I Gobov nasljednik lansiran va svemir @ Mošćenička Draga

spaljivanje_rakete_gobo_moscenicka_draga_2014 (81)

Kad je novi Gobo bio izabran, iz dimnjaka je dimio bijeli dim, obzirom da je samo zbog njega po prvi put održana i ‘Draška ‘konklava’. Jedini pusni teatar na otvorenom završio je sa spektakularnim vatrometom i plesom uz bakalar u hotelu Marina. Video isječak pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju (s gotovo 100 fotografija) možete pogledati na ovom linku

spaljivanje_rakete_gobo_moscenicka_draga_2014 (50)

Mošćenička Draga – Nakon 40 godina Gobo, Marino Krnetić, je otišao u penziju, a zamijenio ga je Gobić, Mateo Rudan, koji je, osim što je postao jedini živi pust, u nasljeđe dobio i kapot star 80 godina.

Na suđenje, suci su došli ‘pod rotirkama’ dok je Gobo došao u svom ‘goboairu’ kojega je samo za ovu priliku i samo za njega konstruirao Edi Dešković.

Svaki odlazak u mirovinu mora biti nagrađen pa je Gobotu načelnik Ratko Salomon poklonio skulpturu rakete, direktorica TZ Mošćenička Draga Nensi Dretvić plaketu, Pusni odbor Mošćeničke Drage vikend u Istarskim toplicama i uru. Za sam kraj Gobo je dobio i svoj bakljadu koju su pripremili vatrogasci. Cijeli oproštaj od Gobota bio je jako dirljiv te je i on pusti suzu, zahvaljujući se svima.

M. Krnetić i Đ- Rudan

Marino Krnetić i Đeri Rudan

Kad je novi Gobo bio izabran, iz dimnjaka je dimio bijeli dim, jer je samo zbog njega po prvi put održana i ‘konklava’.

Što Dražani misle o vjenčanju, referendumu, swingerima i koliko su gay frendly rekli su nam u svom performansu koji je uslijedio nakon imenovanja. Po stare dane Gobo se oženio i dobio muža/ženu uz prigodnu pjesmu ‘Odvest ću te na vjenčanje’.

Svečani moment - Gobo i Gobić

Svečani moment – Gobo i Gobić

Gobo već 40 godina govori da nije kriv pa je taj stav preuzeo i Gobić.

Pripremili su mu ispraćaj, a on je vikao da nije kriv, s barkom je otplovio u svoju raketu i dalje s mišlju – da nije kriv. Raketu su zapalili, a Gobića nema. Je kriv ili ne, saznat ćemo tek drugo leto.

Prije suđenja održana je treća po redu smotra pusnih bandijera na kojoj je sudjelovalo tridesetak grupa, iz našeg kraja, ali i šire. Smotru je predvodio Puhački orkestar Lovran. Jedini pusni teatar na otvorenom završio je sa spektakularnim vatrometom i plesom uz bakalar u hotelu Marina.

Video isječak pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju (s gotovo 100 fotografija) možete pogledati na ovom linku

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

Serena Calderara / PodUckun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art film

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net