FOTO/VIDEO Interaktivnim radionicama i zanimljivom predstavom započeo ovogodišnji MaTaFun @ Matulji

Dan kasnije, u subotu 24. kolovoza s početkom u 18:30 sati nastavlja se radionica „ Zaljubi se u ..“ Prirodoslovnog muzeja Rijeka, kao i dramska radionica udruge Foliot „Čuvari šume“ kada će mali znanstvenici imati prilike izložiti svoje radove, a mali glumci pokazati naučeno i možda po prvi puta stati pod svjetla pozornice. Subotnju večer, ali i festival zaokružit će predstava „Bilo jednom jedno sunce“…

Matulji – Dječji kazališni festival MaTaFun, odnosno Matulji Teatar Fest za djecu i mlade, započeo je jučer u Amfiteatru.

Prvi od dva dana ispunjenih kazalištem i kreativnim radionicama na ovogodišnjem izdanju MaTaFuna otvorila je interaktivna radionica za djecu uzrasta od 3-9 godina te roditelje „Zaljubi se u…“ koju je održao Prirodoslovni muzej Rijeka. Radionica je otkrila na koje su sve maštovite načine ljudi od pamtivijeka spravljali boje i napitke od prirodnih materijala. Djeca du kroz edukativnu i interaktivnu radionicu zavirili u svijet minerala, biljaka i životinja te osjetilom opipa, vida i njuha istražila znanstvene tajne koje se nalaze ispod zemlje, iznad zemlje, u zraku i u moru. U kreativnom prirodoslovlju postali su mali znanstvenici, koji su stvorili paletu prirodnih boja i kapaljkama oblikovali zajedničku MaTaFunsku slikopriču.

Nastavak programa donio je dramsku radionicu “Čuvari šume“ od 9-14 godina u kojoj su se okušali potencijalni mali glumci kojima je Udruga Foliot širom otvorila svoja vrata. Glavni dio večeri pripao je izvrsnoj predstavi „Ključarica“ Teatra OZ. Ključarica, autorski projekt Mihaele Sirotnjak Železnik intimna je i interaktivna predstava, tkana čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom te glazbom kraja iz kojeg dolazi priča. Koncipirana je kao kazališno „buđenje svih osjetila“ u kojem se isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba stvarajući jedno malo veliko kazalište uhvaćeno u trenutak magije u sugestivnom oživotvorenju bajki, pučkih legendi i predaja. Predstavu obogaćuje glazba etno skupine „Veja“ te scenografija inspirirana dječjim igračkama i igrama.

Dan kasnije, u subotu 24. kolovoza s početkom u 18:30 sati nastavlja se radionica „ Zaljubi se u ..“ Prirodoslovnog muzeja Rijeka, kao i dramska radionica udruge Foliot „Čuvari šume“ kada će mali znanstvenici imati prilike izložiti svoje radove, a mali glumci pokazati naučeno i možda po prvi puta stati pod svjetla pozornice. Subotnju večer, ali i festival zaokružit će predstava „Bilo jednom jedno sunce“ kojeg izvodi Teatar Puna kuća u kojoj unuka, slušajući djedove priče o sili teže i poznanstvu s jednim žonglerom, otkriva čaroban prostor znatiželje za svjetovima dalekim i vještinama još nesavladanim. Duhovita, topla i razigrana, ova predstava namijenjena je djeci i odraslima koji će možda naučiti i neke žonglerske trikove.

Interaktivnim Radionicama I Zanimljivom Predstavom Započeo Ovogodišnji MaTaFun @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!