FOTO/VIDEO Izložba ‘Federiko Sterle: 37 godina fotografije’ izazvala veliki interes javnosti

FOTO/VIDEO Izložba ‘Federiko Sterle: 37 godina fotografije’ izazvala veliki interes javnosti

Sterle, Staraj i Dešković...

Otvorenje izložbe pod nazivom „Federiko Sterle: 37 godina fotografije“ popratio je veliki broj posjetitelja…

Opatija – Kulturna događanja ponovo počinju sve više zauzimati prostor u medijima, a za povijest ostaje zapisano da je na prvoj postkoronaranoj izložbi u organizaciji Festivala Opatija svoje radove predstavio fotograf Federiko Sterle. U Šporeru su izloženi motivi iz našeg kraja, odnosno ‘iz trokuta kojeg čine Brseč, Učka i Kastav’.

– Ovaj naš dragi kraj po jugu, ili kad padne malo snijega kojeg je nažalost sve manje. Ima starih slika i poneka novija. Jedna od najdražih je fotografija Ičića na kojoj su galebovi na grotama pored bufeta ispod ceste. Za tu fotografiju me veže sjećanje da smo ju izradili moj prijatelj Goran i ja u kupaoni na aparatu za povećavanje njegova oca negdje početkom osamdesetih, kazao je Sterle za naš partnerski portal lanterna.news.

Otvorenje izložbe pod nazivom „Federiko Sterle: 37 godina fotografije“ popratio je veliki broj posjetitelja koji nije propustio pogledati sjajne Federikove radove, ali i podružiti se uživo na nekom kulturnom događanju nakon dugo vremena.

Federiko Sterle

Federiko Sterle rođen je 1956. godine u Voloskom, a obrazovanje je završio u Lovranu i Rijeci. Fotografijom se počeo baviti u dvadesetim godinama života. Sudjelovao je na nekoliko međunarodnih foto susreta i grupnih izložbi i održao desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dugogodišnji je član pulskog Udruženja likovnih i književnih stvaralaca (ULIKS Pula). Njegove fotografije krase brojne značajne prostore među kojima ured predsjednika Republike Hrvatske i Vatikan, poklon Papi od Općine Lovran.

Kako je proteklo otvorenje izložbe u Šporeru koju je otvorio draški Riccardo Staraj i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković uz predstavnike grada Opatije provjerite u nastavku teksta…

Izložba ‘Federiko Sterle: 37 Godina Fotografije’ Izazvala Veliki Interes Javnosti

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net