FOTO, VIDEO Iznimna posjeta obilježila prvi vikend Marunade @ Lovran

Ovog vikenda fešta se seli u Dobreć gdje se nastavlja druženje u znaku maruna. Što su sve organizatori pripremili provjerite u nastavku, a veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Lovran – Iznimno toplo vrijeme, odličan urod maruna te iznimna posjeta obilježila je 45. izdanje lovranske Marunade. Bogat program, koji je započeo Mićom Marunadom zaokružen je u nedjelju, nastupima domaćih snaga.

Nedjeljni program otvorio je tradicionalni boćarski turnir „Marunada 2018.“ te mladim harmonikašima Marcelu & Emanuelu, a točno u podne zasvirala je ekipa iz Tria Asi. Poslijepodnevni program otvorila je Klapa Nevera nakon kojih su nastupili Puhački orkestar Lovran dok je sama završnica pripala Šajeti i bandu Dellboysi.

Ovog vikenda fešta se seli u Dobreć gdje se nastavlja druženje u znaku maruna. Subotnji program u 10 sati otvara Sajam autohtonih proizvoda domaćih OPG-a te prodaja maruna. Sat vremena kasnije na rasporedu je šetnja stazama maruna. Radionica na temu uzgoja i očuvanja maruna počinje u 14 sati, dok će Trio Cukar i kafe sa svirkom startati u 18 sati. Veliki koncert klape Rišpet počinje u 22 sata, uz slobodan ulaz. Dan kasnije, u nedjelju 21. listopada, uz sajam u 12 sati počinje program za djecu: dječje igraonice, zabavne igre, potraga za blagom, a sat vremena kasnije na rasporedu je organizirani obilazak autohtonih konoba (svaki puni sat u grupama od 10 osoba, s uključenom degustacijom maruna, slastica, vina i autohtonih proizvoda uz prijavu na info punktu). Nastup Opatijskih mažoretkinja predviđen je u 11 sati, nakon čega sljedi nastup klape Baladur, dok rezanje i podjela 10 m dugog kolača od maruna počinje u 14:30 sati. Koncert Škole armunike Nike Polesa počinje u 15 sati, folklorni program u izvedbi KUD Zvir Jelenje kreće u 16:30, dok u 18 sati počinje ples uz band Grooversi.

Nakon Dobreća, u subotu, 20. listopada uz tradicionalni sajam robe široke potrošnje uz ponudu maruna i kolača od maruna održat će se i dvije sportske manifestacije. Regata „MARUNADA 2018“, za klase optimist, laser i 420, na rasporedu je u 8 sati, dok natjecanje u športskom ribolovu „9. Kuo Mića žajica“ počinje u 10 sati.

Inače, valja napomenuti kako je ponuda maruna ove godine uistinu obilata u odnosu na dosadašnja izdanja Marunade, ali su i cijene nešto više nego prethodnih godina, pa za kilogram svježeg maruna dosežu i 60 kuna, iako se marun može naći i po cijeni od 50, pa i 40 kuna za kilogram. Mjerica pečenog maruna stoji 20 kuna.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto, video: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net