FOTO, VIDEO: Izvrsna svirka i vatreni performans obilježili Let’s rock Volosko

Liburnija.net: Gerila u akciji... @ Volosko

Liburnija.net: Gerila u akciji… @ Volosko

Zanimljiv line up, sastavljen od bendova različitih glazbenih izričaja, pojačan s malo zvučnijim imenom, u ovom slučaju ST!llness-om, pokazao se kao pun pogodak. No, glavni show nisu napravili bendovi nego novonastala žonglerska skupina ‘Plamen drum’, koja je izvela zanimljiv vatreni performans praćen zavodljivim ritmovima te pritom oduševila sve prisutne. Video isječak vatrenog performansa te veliku fotogaleriju možete pogledati u nastavku teksta.

Volosko – Nakon četiri godine ušaltavanja, lutanja, zabrana i ‘dječjih bolesti’, napokon su se stvari posložile na svoje, a Let’s rock Volosko na najboljem je putu da postane punokrvni festival urbane kulture ‘na metar od mora’.

Plamen drum

Plamen drum

I dok mnogi gradovi u Hrvatskoj, bez da spominjemo druge zemlje, koriste ovakve Festivale za promociju kulture, druženje i razmjenu ideja, u našoj maloj sredini još uvijek tapkamo na mjestu. No, ovo se ionako ne tiče organizatora i samog Festivala, koliko nekih drugih čimbenika koji će sutra biti glavna tema jutarnjih ćakula.

Pa krenimo redom. Zanimljiv line up, sastavljen od bendova različitih glazbenih izričaja, pojačan s malo zvučnijim imenom, u ovom slučaju ST!llness-om, pokazao se kao pun pogodak. Na krcatom vaterpolo platoom tako se je slušao i svirao rock, funk, ska, hard core, rap-core, punk, synt-pop i metal, a nastupili su bendovi – Gerila, Kraj programa, ST!llness, Delta, Cut the Cord, Drveni Dario, Syleth, Diamond Dust, Muhe Bez Glave, Tandemi Prošlog Sjećanja, Šum, Droid i Bandits of love. No, glavni show nisu napravili bendovi nego novonastala žonglerska skupina ‘Plamen drum’, koja je izvela zanimljiv vatreni performans praćen zavodljivim ritmovima te pritom oduševila sve prisutne.

let_s_rock_volosko_2013_2

– Jako smo zadovoljni s koncertom, vrijeme nas je poslužilo, bendovi su odlični, a stvari su napokon legle na svoje mjesto. Počeli smo vrlo skromno i u pet godina uspjeli smo nakrcati kompletan vaterpolo plato što je u današnje vrijeme veliki uspjeh. Želimo ovo pretvoriti u cjelodnevnu kulturno – umjetničku manifestaciju. Putem ovog projekta želimo pružiti mogućnost što većem boju ljudi da predstavi svoj rad, kazao nam je Ivan Saftić iz udruge Boem, organizatora ove manifestacije.

Također, organizatori su se potrudili i pripremili izložbu studenata Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke i mini sajam rukotvorina te su organizirali štand s hranom i pićem po popularnim cijenama.

Liburnija.net TV – Let’s rock Volosko – Žonglerska skupina Plamen drum @ Volosko, 2013.

Izvrsna svirka i vatreni performans obilježili 5. Let’s rock Volosko
[nggallery id=941]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!