FOTO/VIDEO Izvrsnim nastupima vrhunskih glazbenika zaključen 29. JazzTime Rijeka

Drugog dana festivala nastupili su Robert Mikuljan quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio i Sterptet te sjajnim izvedbama „spustili zastor“ na četiri dana odlične jazz priče ispred Exporta na Delti.

Rijeka – Četiri dana jazz glazbe, dva značajna glazbena festivala, deseci vrhunskih glazbenika i brojni posjetitelji te jedna lokacija „pod kupolom“ na Delti – kratki je rezime dvostrukog festivalskog izdanja koji se ovog tjedna održao ispred Exporta.

Nakon dva sjajna dana – u srijedu i četvrtak – u kojima je publika uživala u nastupima vrhunskih jazz glazbenika na novom festivalu European Jazz Days koji se ove godine u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održao prvi puta, petak i subota, 4. i 5. rujna bili su rezervirani za 29. Jazz Time Rijeka, ljubiteljima jazz glazbe već dobro poznati festival.

Čast da svojom svirkom otvore prvi dan festivala pripala je B’s FUNstallationu, nakon njih je uslijedio Joe Kaplowitz „Organic Intelligence“ trio, a sjajna večer završila je nastupom Marko Ramljak Banda koji su rasplesali publiku i za svoj nastup dobili veliki pljesak i ovacije.

Drugog dana festivala nastupili su Robert Mikuljan quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio i Sterptet. Iako je prvotno bilo zamišljeno da se ova dva festivala, European Jazz Days i 29. Jazz Time Rijeka održe u potpuno različitim terminima, situacija s korona virusom, promijenila je koncept organizatorima koji su odlučili spojiti ova dva festivala i kroz 4 dana trajanja publici ponuditi ono ponajbolje što prvenstveno lokalna jazz scena u Rijeci ima.

Priča međunarodnog jazz festivala Jazz Time Rijeka započela je još 1992. godine kada je Vladimir Gašparović na inicijativu prof. Doriana Hatte, a u suradnji s Odjelom za kulturu Grada Rijeke pokrenuo riječki festival jazz glazbe koji je već sljedeće godine dobio i predznak međunarodni, da bi se kroz zadnja dva desetljeća prometnuo je jedan od najjačih jazz festivala u Hrvatskoj.

„Drago mi je da smo uspjeli spojiti ova dva festivala u ovim čudnim danima i okolnostima u kojima smo se našli“, rekao je prilikom najave Damjan Grbac, umjetnički voditelj projekta European Jazz Days i 29. Međunarodnog festivala Jazz Time Rijeka, a sudeći prema brojnosti i reakcijama publike, bila je to dobra odluka.

Izvrsnim Nastupima Vrhunskih Glazbenika Zaključen 29. JazzTime Rijeka

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!