[FOTO/VIDEO] JRBF art & vision – Program ‘Portić za Jerryja’ oduševio posjetitelje

Koncertne večeri nastavljaju se večeras na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a lineup otvara Lela & Joe Kaplowitz Band, zatim slijedi nastup Riccarda Staraja i njegovog Midnight Blues Banda uz sjajne goste: Jed Beckera, Maura Staraja i Tomislava Golubana.

Hal i Kantridersi

Kastav – Veliki bandovi, raskošne produkcije i predivne lokacije samo su dio mozaika koji čini festival sjajnim. ali najbitniji dio tog mozaika ipak su ljudi – kako izvođači tako i publika.

– Onu što razlikuje koncertni niz u odnosu na festival su sjajne priče koje povezuju sve u jednu cjelinu, a zahvaljujući našem Jerryju mi tu priču imamo, živimo ju i njegujemo, poručili su organizatori Jerry Ricks Blues Festivala, ali i dokazali vrlo emotivnom večeri pod nazivom ‘Portić za Jerryja’.

A upravo priča o ljudima održala se sinoć u gradskoj loži u sklopu off programa pod nazivom JRBF art & vision. Portić za Jerryja okupio je prvenstveno prijatelje, pa tek onda glazbenike koji su zasvirali Črnom Kastavcu u čast, a u Loži su svirali Kantridersi s kojima je Jerry rado svirao u Portiću.

– Jerry je bio sjajan tip. Često smo se družili i svirali, a nerijetko i dočekivali zore na Kantridi. Osim što je bio sjajan čovjek bio je i veliki glazbenik koji je rado dijelio svoje znanje s nama. Jako mi je drago da smo mogli zasvirati njemu u čast i produžiti se ovdje u Kastvu, poručio je Nenad Krneta Krki evocirajući uspomene na Črnog kastavca.

Igor Modrić

Uz probrane blues standarde koji su uz Roberta Johnsona, JJ Calea, Erica Claptona uključili i sjajne singlove ‘Kao ti i ja’ Branimira Štulića, ‘Dok razmišljam o nama’ Josipe Lisac te ‘Zeleno odijelo’ autorsku pjesmu Nenada Krnete Krkija.

Uz svirku bile su izložene i fotografije Jerryja snimljene u Portiću, dok je ulogu kazivača Jerryjevog životnog puta, neposredno uz njegov prvi kastavski dom govorio jedan od umjetničkih voditelja Festivala, Damir Halilić Hal. Koliko je zapravo sjajna priča o Jerryju podrobno je pojasnio Igor Modrić, redatelj i autor hvaljenog filma Črni Kastavac. Večer je zaokružena s projekcijom filma o blues glazbeniku iz Zagorja Kreši Oremušu “Sonnyboy iz Stubičke Slatine”.

Koncertne večeri nastavljaju se 27. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a lineup otvara Lela & Joe Kaplowitz Band, zatim slijedi nastup Riccarda Staraja i njegovog Midnight Blues Banda uz sjajne goste: Jed Beckera, Maura Staraja i Tomislava Golubana. Novoobnovljena Gradina u Klani ugostit će u srijedu izvođače iz Italije, a publici će se predstaviti Riccardo Grosso Blues Band, dok će uvod u večer biti kombinacija poezije i svirke uz Riccardo Staraj & Marko Sedlak Blues Duo. Dan kasnije u matuljskom Amfiteatru nastupit će Kreš Oremuš, BE HA VE i Sunnysiders, nakon čega slijedi velika dvodnevna završnica u Kastvu. Riječki Sarah & The Romans otvorit će program na novouređenoj Crekvini, nakon njih nastupa slovenski Blues Experience te kultno Atomsko sklonište. Posljednjeg dana srpnja na rasporedu je i veliko finale ovogodišnjeg JRBF-a, a Goran Bare & Majke dobili su čast da odsviraju posljednje tonove na ovogodišnjem izdanju festivala. Kao support prije Bareta nastupaju sjajni The Cyborgs iz Italije te The Dudes.

JRBF Art & Vision – Program ‘Portić Za Jerryja’ Oduševio Posjetitelje

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net