FOTO/VIDEO Južina ne posustaje – DHMZ izdao crveni alarm za Kvarner i Istru

Na Jadranu umjereno i jako jugo, od sredine dana ponegdje i olujno, a na sjevernom dijelu jugozapadnjak u okretanju na sjeverac.

Vodeni zid na mulu

Opatija – Vremenske prilike nikako da nam se stabiliziraju, a južina na posustaje. Iako smo imali malo predaha, između dva olujna juga, jučerašnji dan ponovo je obilježio jak vjetar i izrazito valovito more.

Problema će biti i zbog česte te u mnogim mjestima i obilne kiše, posebice opet na Jadranu i područjima uz njega – i to ponajviše od danas navečer do ponedjeljka ujutro.

DHMZ je izdao Crveni alarm za Sjeverni Jadran i Liku, a prognoziraju olujne udare juga i južnog vjetra. Srednja brzina vjetra iznosit će 40 km/h, a najjači udari vjetra do 55 km/h. Osim olujnog vjetra najavljuju i obilne oborine te grmljavinu.

Jugo pešta na Belvederu

Iz HAK-a javljaju da je samo za osobna vozila otvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3; zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima ne cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jugo ponovno stvara probleme u pomorskom prometu, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije – od sjevernog Jadrana do Dubrovnika. Zbog vjetra, u prekidu su linije: Valbiska – Merag, Porozina – Brestova, Stinica – Mišnjak, Mali Lošinj-Unije-Susak; Rab –Rijeka; Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Južina Ne Posustaje – DHMZ Izdao Crveni Alarm Za Kvarner I Istru

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

FOTO Alta marea na Kvarneru – Visoka razina mora ‘potopila’ Dražicu i portić te kupalište Slatina

error: Content is protected !!