[FOTO/VIDEO] KAKVA UTAKMICA! Rijeka se pobjedom protiv AZ Alkmaara u samoj završnici oprostila od Europske lige

Na Rujevici je gostovao AZ Alkmaar, kojemu je o tom rezultatu ovisio i plasman u nastavak Europske lige. Iako su gosti stigli kao favoriti, na terenu nije tako djelovalo – otvorenom i hrabrom igrom „bijeli“ su se pokazali kao ravnopravni protivnik Nizozemcima.

Rijeka – Odličnom utakmicom HNK Rijeka zaključila je svoj ovogodišnji nastup u europskim natjecanjima. Na Rujevici je gostovao AZ Alkmaar, kojemu je o tom rezultatu ovisio i plasman u nastavak Europske lige. Iako su gosti stigli kao favoriti, na terenu nije tako djelovalo – otvorenom i hrabrom igrom „bijeli“ su se pokazali kao ravnopravni protivnik Nizozemcima.

Doduše, u prvom dijelu AZ Alkmaar je dominirao utakmicom, stvarao više prilika od domaćina i nekoliko puta zaprijetio Nevistiću, no nije se radilo o izglednim šansama. Najopasnija situacija dogodila se u 30. minuti. Jedna prizemna lopta nezgodno se odbila, Karlsson je izbio sam pred gol, ali Nevistić je odlično obranio njegov udarac.

U drugom dijelu Rijeka je pojačala ofenzivnu igru. U 50. minuti Murić je pobjegao po desnoj strani i imao odličnu priliku, ali ubačaj pred gol AZ-a očistili su gostujući braniči. Ta akcija najavila je pogodak koji je stigao dvije minute kasnije. Menalo je pobjegao obrani AZ-a, sjurio se prema golu i matirao vratara Bizota!

Nažalost, vodstvo „bijelih“ nije dugo trajalo. Gosti su ozbiljno zaprijetili već u 54. minuti. Guddmunson je ostao sam pred golom Rijeke, ali napadač AZ-a promašio je gol s pet metara. Ipak, tri minute kasnije Owen Wijndal bio je precizan – potegao je s 25 metara i pogodio izjednačenje.

Rijeka nije odustala, u 67. i 68. minuti Menalo i Andrijašević imali su solidne šanse za povratak u vodstvo. U 75. minuti odlična akcija Rijeke rezultirala je prilikom za Štefulja na lijevoj strani, ali ubačaj je prošao kroz pet metara i nitko od domaćih nogometaša nije uspio doći do lopte.

Od 80. minute Rijeka je ostala s igračem više na terenu. Jesper Karlsson zaradio je crveni karton zbog prekršaja na Štefulju. Brojčanu prednost uspjeli su u pobjedu pretvoriti u sudačkoj nadoknadi. Zabio je Tomečak!

Rijeka U Nadoknadi Do Prve Pobjede U Skupini Europa Lige

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!