FOTO/VIDEO Karmen Kinkela predstavila slikovnicu “Mićo…zač?” @ Matulji

Kako je proteklo druženje u Hangaru provjerite u priloženom video isječku.

Matulji – Promocija slikovnice “Mićo…zač?” autorice Karmen Kinkela održana je sinoć u Društvenom domu “Hangar”. Predstavljanje ovog jedinstvenog izdanja obilježio je veliki interes publike, ali i brojnih čakavskih autora. Mlada autorica Karmen Kinkela predstavila je svoje prvo izdanje, slikovnicu na čakavskom dijalektu namijenjenu djeci, ali i svim generacijama, obiteljima i ljubiteljima domaće besede.

Pisana za djecu, ali i za odrasle, slikovnica dočarava jedan dan djeteta u kojem ima brojnih pitanja u dječjoj potrazi za odgovorima. Ono što svakako treba naglasiti jest i podatak da su slikovnicu likovno ilustrirale Kinkeline kćerkice Valnea i Vivien čime djelo dobija još više na autentičnosti.

Promociju je otvorio Zbor “Mići čakavčići” Dječjeg vrtića Matulji izvedbom skladbe “Medo” autorice Karmen Kinkela, uglazbljene i izvedene uz posebnu koreografiju na oduševljenje brojne publike među kojom je bilo puno djece i njihovih roditelja, pa je sve odmah poprimilo ozračje ugodnog obiteljskog druženja. Publici se, u ime Općine Matulji koja je potpomogla projekt, obratila zamjenica načelnika Eni Šebalj koja je naglasila važnost očuvanja domaće besede i čestitala autorici na odličnom izdanju, dok je teoretičarka književnosti i lektorica izdanja Jasna Gržinić iskazala zadovoljstvo pojavom novog autora koji stvara na dijalektu u vremena u kojima mu prijeti izumiranje te naglasila veliku vrijednost slikovnice ne samo zbog njenog sadržaja koji se obraća svim generacijama već i zbog jednostavnosti koja je to samo naizgled, dok u sebi sadrži duboku poruku.

Autorica Karmen Kinkela u svom je obraćanju zahvalila svima koji su pomogli da njeni snovi postanu stvarnost te je ukratko opisala kako je slikovnica rezultat obiteljskog života uz dvije kćerkice i bezbroj pitanja i odgovora nastalih dječjom radoznalošću i željom za učenjem. Sve se to stopilo u stihove koje su Valnea i Vivien obogatile svojim crtežima, a rezultiralo je ovim posebnim izdanjem za kojeg moramo naglasiti da je realizirano u vlastitoj nakladi što je još jedna posebnost ili, kako je naglasio moderator promocije, u današnja vremena izdati slikovnicu i to na čakavskom dijalektu pa još i u vlastitom izdanju nije ništa drugo nego čin ljubavi i hrabrosti što treba itekako poštovati.

Kako zvuče stihovi iz slikovnice moglo se čuti iz recitacija same autorice, ali i troje malih recitatora Valnee i Vivien Kinkela te Denija Rumca, koji su na simpatičan način predstavili pjesmice “Zač?” i “Pasić“. Promocija se završila uz druženje autorice s publikom, a red za potpisivanje knjige je dugo vremena bio itekako povelik što potvrđuje da je autorica ovim izdanjem dotakla ukus publike i da smo dobili jedno novo vrijedno djelo.

Kako je proteklo druženje u Hangaru provjerite u priloženom video isječku.