FOTO/VIDEO Kastavski vinar Dejan Rubeša ukupni pobjednik manifestacije 16. Martinja pul Marčeji

Ukupno je pristiglo 94 uzorka, od čega jedan rose, 22 crna i 71 uzorak bijelog vina… Što su naši reporteri zabilježili u Marčeljima provjerite u video prilogu i velikoj fotogaleriji nastavku.

Dejan Rubeša

Marčelji – Najbolje ocijenjeno vino na ovogodišnjem izdanju manifestacije 16. Martinja pul Marčeji imao je Dejan Rubeša. Uz prvo mjesto i ukupnu pobjedu, u kategoriji ‘kupovno belo vino’ Rubeša je osvojio i prvo i drugo mjesto, dok je treće pripalo Arsenu Jardasu. Od gotovo 100 prijavljenih vina Jardas je uzeo drugi i treće mjesto u kategoriji ‘domaće belo vino’ dok je prvi pripalo Goranu Cetini.

Kristian Lučić imao je najbolje ‘mešano belo vino’, drugo mjesto osvojio je Goran Cetina, a treće Dino Štefan. U kategoriji ‘črnih vina’ prve dvije pozicije pripale su Konobi Kovačevi, dok je treće mjesto osvojio Boris Acinger.

Manifestacija je otvorena u COVID uvjetima s uvodnim izlaganjem enologa o ovogodišnjoj berbi koje je održao Tomislav Pavlešić, dipl.ing.agr., koji je ujedno bio i predsjednik žirija kojeg su uz njega činili i enolozi Toni Babić i Nina Vičić, a prema njihovim riječima ukupna kvaliteta vina slična je lanjskoj.

Kako je istaknuo predsjednik žirija Tomislav Pavlešić, blagoslov i prokletstvo vinogradarskog posla je što grožđe samo jednom bere i vino se radi samo jednom, a pije se cijele godine.

Po završetku službenog djela programa i dodjele priznanja održana je prigodna degustacija ocijenjenih uzoraka vina te druženje vinara i ljubitelja vina, a što su naši reporteri zabilježili u Marčeljima provjerite u nastavku.

Kastavski Vinar Dejan Rubeša Ukupni Pobjednik Manifestacije 16. Martinja Pul Marčeji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!