FOTO/VIDEO Kišni junaci na Rujevici: ‘Nabujala’ Rijeka potopila ukrajinski Kolos

U sljedećem kolu Rijeku čeka danski Kopenhagen koji je pobijedio Piast 3:0.

Rijeka – Napetu i uzbudljivu utakmicu 3. pretkola Europske lige odigrali su večeras HNK Rijeka i Kolos, a nakon izglednih prilika s obje strane i produžetaka, slavili su domaćini koje je do pobjede dovela „nevera s Kvarnera“.

Nakon 90 minuta regularnog dijela, obje mreže ostale su netaknute usprkos tome što su i jedna i druga ekipa imale ozbiljne prilike za zgoditak. Krajem utakmice vrijeme se izrazito pogoršalo, na Rujevicu se spustila prava „nevera s Kvarnera“, koja je uspjela „potopiti“ i nade gostiju u pozitivan rezultat. Rauzvjerio ih je Joao Esoval koji je u 102. minuti, na dodavanje Franka Andrijaševića nakon ubacivanja iz kuta, glavom zakucao loptu u gostujuću mrežu!

Rijeka je ambicioznije otvorila susret, u prvih petnaestak minuta „bijeli“ su nekoliko puta „prestrašili“ gostujućeg vratara Volynetsa, no kako je odmicalo prvo poluvrijeme, tako je i Kolos pokazivao sve više od svoje igre. Najveću priliku propustili su upravo gosti, u 43. minuti, nakon ubačaja, uspjeli su vratiti loptu u srce kaznenog prostora, a Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke.

U drugom dijelu izmjenjivale su se šanse na obje strane terena, no sve do 90. minute nije se dogodilo nešto što je djelovalo kao ozbiljna mogućnost da lopta završi u mreži. Ali, kada se činilo da se utakmica sigurno kreće prema produžecima, Kolos je promašio kolosalnu priliku. Velkovski je izgubio loptu, sjevnula je akcija po lijevoj strani. Uslijedio je ubačaj, Seleznyov je ostao na pet metara pred golom Rijeke, ali napadač Kolosa prebacio je loptu preko gola!

Dalo je to priliku Rijeci da „zbije redove“ i izvuče posljednje atome snage u produžetku te im, u konačnici, otvorilo put prema pobjedi i nastavku europskog puta.

Pet minuta prije kraja utakmice Andrijašević je tu pobjedu još jednom potvrdio. Nakon ubačaja, dogodila se velika pogreška vratara Kolosa kojem je ispala lopta i omogućila je Andrijaševiću da gurne loptu u praznu mrežu!

U sljedećem kolu Rijeku čeka danski Kopenhagen koji je pobijedio Piast 3:0.

Na Pustoj Rujevici Rijeka Vodi 1:0

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!