FOTO/VIDEO Koncertni serijal Jazz petkom na Zametu nastavljen koncertom Filip Pavić Quarteta

Koncert Filip Pavić Quarteta ujedno je bio prenošen uživo na našim stranicama tj. na mreži Novinet u sklopu koncertnog serijala Torpedo video gigs. Ako vam je kojim slučajem promaknuo sjajan nastup mladog jazz gitariste u nastavku pogledajte u nastavku teksta…

Rijeka – Koncertni serijal Jazz petkom na Zametu nastavljen je prošlog petka koncertom Filip Pavić Quarteta. Za treći njegov nastup u Rijeci u posljednjih mjesec dana Pavić se predstavio u intimnoj atmosferi Baptističke crkve.

– Bilo je divno u petak u Rijeci. Hvala izvrsnoj publici na dolasku u ovim izazovnim vremenima te na dubokom slušanju i upijanju. Hvala svim kolegama koji su došli, stvarno me razveselilo. Također hvala Vladimiru, Ivani i Ministarstvu kulture na realizaciji koncerta! A najveće hvala ide fenomenalnim glazbenicima u mom kvartetu, jedva čekam sljedeće nastupe i daljnja istraživanja, poručio je Pavić.

Borko Rupena (bubnjevi), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Šimun Matišić (vibrafon) nastupili su za ovu priliku s Filipom Pavićem na koncertu koji je organiziran u suradnji s Općinom Klana i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Koncert Filip Pavić Quarteta ujedno je bio prenošen uživo na našim stranicama tj. na mreži Novinet u sklopu koncertnog serijala Torpedo video gigs.

Filip Pavić gitaru je počeo svirati s 11 godina, a 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog. Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi. 2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August…). Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita”, s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.

Koncertni Serijal Jazz Petkom Na Zametu Nastavljen Koncertom Filip Pavić Quarteta

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!