[FOTO/VIDEO] Koncertom pod nazivom ‘Dobri Božići, dobri blagdani’ započela Božićna štorija u Općini Matulji

Kako je protekao nastup Mješovitog pjevačkog zbora „Štorija“ Rukavac i Klape „Skalin“ provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

Matulji – Božićna štorija u općini Matulji započela je sinoć koncertom Mješovitog pjevačkog zbora „Štorija“ Rukavac i Klape „Skalin“ pod nazivom „Dobri Božići, dobri blagdani“ održanom u Crkvi Krista Kralja. Istog dana upaljena je i božićna rasvjeta na području Općine Matulji čime su Matulji i službeno otvorili ovogodišnji Adventski program. Da sve ne ostane na novinarskim zapisima i uspomenama pobrinuo se Damirov foto kutak – Foto Kantunić koji je pripremio besplatno fotografiranje i izradu jedne fotografije koji su posjetitelji dobili na dar.

Bogat i sadržajan program nastavlja se iduće nedjelje, 5. prosinca, kada će KUD Učka Matulji zajedno s Puhačkim orkestrom Lovran održat će koncert „Božićna harmonija“ u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima s početkom u 19 sati. Program se nastavlja u nedjelju, 12. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani gdje će se s početkom u 17,30 sati održati predstava za djecu „Božićna priča“ u produkciji Scene Gorica.

Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji u subotu, 18. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani organizira tradicionalno natjecanje u pripremi orehnjače uz bogate nagrade, a prijaviti se mogu svi zainteresirani. Nakon natjecanja predstavit će se polaznici plesne radionice standardnih plesova Udruge umirovljenika koji iz godine u godinu sve profesionalnije vladaju plesnim podijem.

U Crkvi sv. Luke u Rukavcu koncert će održati Mješoviti pjevački zbor „Štorija“ Rukavac i Klapa „Skalin u nedjelju. 19. prosinca s početkom u 19 sati. Na Badnjak, 24. prosinca od 9-13 sati Trio Bajs svirat će ispred ugostiteljskih objekata u centru Matulja.

Također, tijekom događanja 5. i 12. prosinca bit će postavljen Photo point. Svi zainteresirani imat će mogućnost besplatnog fotografiranja i izrade 1 besplatne fotografije koju će dobiti na licu mjesta. Fotografije će izraditi Damirov foto kutak – Foto Kantunić. Udruga Foliot održat će pet adventskih radionica za djecu i roditelje i to: 4., 11., 18., 28., 29. i 30. prosinca. Broj polaznika je ograničen te je stoga potrebna prijava na e-mail udruge. Detalji o radionicama biti će objavljeni na mrežnim stranicama Udruge Foliot.

U Galerijici Općine Matulji pripremljen je bogati izložbeni program. Prva po redu je izložba radova korisnika Centra za rehabilitaciju Rijeka pod nazivom „Isti smo u različitosti“. Izložba će biti otvorena od 1. – 5. prosinca. U razdoblju od 6. – 10. prosinca održat će se izložba dječjih radova polaznika kreativne radionice Udruge Foliot „A zašto ne bi…“. Likovna udruga i Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji održat će izložbu „Ususret Božiću“ od 13. do 24. prosinca. Za kraj, u Galerijici će gostovati Udruga Interinova od 27. prosinca do 07. siječnja s izložbom „Mars i voda“.

Koncertom Pod Nazivom ‘Dobri Božići, Dobri Blagdani’ Započela Božićna štorija U Općini Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank