FOTO/VIDEO Koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH otvorena 56. Glazbena tribina Opatija

Niz izvrsnih glazbenika i sastava koji će ove godine nastupiti na Tribini uključuje švedski ansambl Mimitabu, novoosnovani međunarodni ansambl Synchronos, Zagrebački kvartet saksofona, nastupe sopranistice Arijane Gigliani Philipp i pijanista Ivana Batoša, I.N.K. Experiment Dua, kao i pijanista Mateja Meštrovića…

Opatija – Koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, uz solisticu Arijanu Gigliani Philipp i pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera, sinoć je otvorena 56. Glazbena tribina Opatija, koja se od 7. do 10. studenoga održava u opatijskome Hotelu Imperial.

– Nakon otvorenja slijede koncerti sopranistice Arijane Gigliani Philipp i pijanista Ivana Batoša, švedskog ansambla za suvremenu glazbu Mimitabu, svestranog pijanista/skladatelja Mateja Meštrovića, zatim uglednog Zagrebačkog kvarteta saksofona, koji obilježava 30 godina rada, novoosnovanog međunarodnog ansambla Synchronos, dok će se za posebno interesantnu i žanrovsko-inspiracijski šarenu večer pobrinuti udaraljkaško-elektronički sastav ElectroINKeMenT – Ivana Bilić, Nikola Krbanyevitch i Mathieu Teissonniere. Tribinu zatvaraju mladi – studenti akademija u Zagrebu, Splitu i Osijeku, koji će u nedjelju prezentirati rezultate rada majstorskoga tečaja izvođenja suvremene glazbe za studente-instrumentaliste, pod mentorstvom istaknutih interpreta i promicatelja suvremenoga izraza – Ivane Bilić, Mije Elezović i Gordana Tudora. Program Tribine potražite na www.tribinaopatija.eu, a podsjećamo kako je ulaz na sve programe slobodan, istaknuli su organizatori iz Hrvatskog društva skladatelja.

 

Koncertom Simfonijskog Puhačkog Orkestra OSRH Otvorena 56. Glazbena Tribina Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!