[FOTO/VIDEO] Konvoj s pomoći stigao u Petrinju

Najveća potreba trenutno je za donacijama živežnih namirnica, vode, higijenskih potrepština i zaštitne opreme (maskice, dezinficijensi, rukavice).

Vrijedni Lovranci prije pokreta za Petrinju…

Opatija – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija zahvaljuje svim građanima, institucijama i tvrtkama koji od ranog jutra donose donacije za građane pogođene potresom. Akciju prikupljanja pomoći „Opatija za Petrinju i okolicu“ provode Grad Opatija, Javna vatrogasna postrojba Opatija, GDCK Opatija i Stožer Civilne zaštite Grada Opatije, a pridružili su se i JLS Lovran, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga. Odaziv dobrih ljudi koji žele pomoći je vrlo velik. Donacije za Petrinju i okolicu uručit će predsjednica Stožera Civilne zašite Grada Opatije Vera Aničić i ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor, koje se nalaze u pratnji transporta pomoći. Prve donacije krenule su u podne, a voze ih Kristian Brko, Goran Marijanović, Marin Jurčić i Vlado Škuljević i Ivica Rogić. Konvoju pomoći iz Opatije pridružili su se i predstavnici firme „PUR-PLA-TEX“ d.o.o. iz Podgrada, Slovenija s donacijom madraca, dvije profesorice Ugostiteljske škole Opatija Aleksandra Miljević i Ivana Šarić te predstavnik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Branimir Jurčić.

Dragi sugrađani, svi koji želite pomoći građanima Petrinje i ostalim područjima koja su pogođena potresom možete to učiniti sutra(srijeda) od 16:00 -18:00 sati kada prikupljamo higijenske potrepštine, hranu i vodu. Popis najpotrebnije pomoći nalazi se stranicama Hrvatskog crvenog križa. Prikupljanje smo organizirali u suradnji s Aktivom Crvenog križa Matulji na ulazu u Školsku sportsku dvoranu ( glavni ulaz na Šetalištu D.Gervais-a 2A i sporedni ulaz u prizemlju sa strane Amfiteatra). Molimo Vas da prilikom donošenja pomoći ne zaboravite na epidemiološke mjere,da nosite maske,držite potrebno rastojanje i vodite računa da ne ugrozite sebe i druge. Unaprijed veliko hvala svima, poručila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

– Najveća potreba trenutno je za donacijama živežnih namirnica, vode, higijenskih potrepština i zaštitne opreme (maskice, dezinficijensi, rukavice). Prikupljanje donacija nastavit će se i nakon Nove godine svakog dana od 7,00 do 15,00 sati. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu za prikupljanje pomoći za stradale u potresu i pokazali veliko srce, kao i našim vrijednim volonterima koji sudjeluju u organizaciji prikupljanja i slaganja donacija te Pizzeriji „Veloce By Roko“ na pizzama za volontere. I ne zaboravite na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bismo sačuvali sebe i druge,, poručili su iz Crvenog križa Opatija.

GDCK Opatija dežurat će svaki dan prema rasporedu:
31.12.2020. (četvrtak): 07,00 – 15,00 sati
01.01.2021. (petak): 12,00 – 15,00 sati
02.02.2021. (subota): 12,00 – 15,00 sati
03.01.2021. (nedjelja): 12,00 – 15,00 sati.

Konvoj S Pomoći Stigao U Petrinju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!