[FOTO/VIDEO] Konvoj s prvom turom potrepština prikupljenih na Liburniji isporučen u Glini

Prikupljanje donacija nastavit će se i nakon Nove godine svakog dana od 7,00 do 15,00 sati. I ne zaboravite na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bismo sačuvali sebe i druge, poručili su iz Crvenog križa Opatija.

Opatija – Konvoj s prvom turom potrepština za potresom stradala područja sretno se vratila kući nakon isporuke robe u Glini.

GDCK Opatija dežurat će svaki dan prema rasporedu:
31.12.2020. (četvrtak): 07,00 – 15,00 sati
01.01.2021. (petak): 12,00 – 15,00 sati
02.02.2021. (subota): 12,00 – 15,00 sati
03.01.2021. (nedjelja): 12,00 – 15,00 sati.

Prema riječima v.d. ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đane Pahor prikupljene potrepštine i hrana iskrcani su u prihvatnom skladištu u Glini, a od sutra je u pogonu regionalni centar u Kukuljanovu gdje će lokalna društva dostavljati prikupljene donacije.

– Sretno smo se vratili, odvezli jednu turu te vidjeli kako stvari funkcioniraju na licu mjesta. Zaista ima puno zaliha, stoga uz zahvalu, ovim putem molimo buduće donatore da ako su u mogućnosti doniraju novac ili da osnovne namirnice i higijenske potrepštine donesu lokalnim društvima. MI ćemo onda sve razvrstati, sortirati, potpisati te distribuirati u regionalni centar na Kukuljanovo. Sjajno je vidjeti toliku ljubav i solidarnost, ali u ovom slučaju najbolje se držati preporuka Hrvatskog crvenog križa, istaknula je Đana Pahor te istaknula da se osnovne namirnice i higijenske potrepštine i dalje prikupljaju.

Prikupljanje donacija nastavit će se i nakon Nove godine svakog dana od 7,00 do 15,00 sati. I ne zaboravite na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bismo sačuvali sebe i druge, poručili su iz Crvenog križa Opatija.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija zahvaljuje svim građanima, institucijama i tvrtkama koji od ranog jutra donose donacije za građane pogođene potresom. Akciju prikupljanja pomoći „Opatija za Petrinju i okolicu“ provode Grad Opatija, Javna vatrogasna postrojba Opatija, GDCK Opatija i Stožer Civilne zaštite Grada Opatije, a pridružili su se i JLS Lovran, Matulji i Mošćenička Draga. Odaziv dobrih ljudi koji žele pomoći je vrlo velik. Donacije za Petrinju i okolicu uručit će predsjednica Stožera Civilne zašite Grada Opatije Vera Aničić i ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor, koje se nalaze u pratnji transporta pomoći. Prve donacije krenule su u podne, a voze ih Kristian Brko, Goran Marijanović, Marin Jurčić i Vlado Škuljević i Ivica Rogić. Konvoju pomoći iz Opatije pridružili su se i predstavnici firme „PUR-PLA-TEX“ d.o.o. iz Podgrada, Slovenija s donacijom madraca, dvije profesorice Ugostiteljske škole Opatija Aleksandra Miljević i Ivana Šarić te predstavnik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Branimir Jurčić.

Konvoj S Prvom Turom Potrepština Prikupljenih Na Liburniji Isporučen U Glini

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!