FOTO, VIDEO: Kramarić s dva gola srušio ekipu Istre @ Rijeka

nk_pula_nk_rijeka_kup

Mujanović je probio stranu, Krstanović smirio za Moises koji puca s 16 m, a bombu brani Lovrić. No taj je otpadak pospremio – Andrej Kramarić. A onda samo dvije minute kasnije – potpuni preokret. Nakon slobodnog udarca Brezovca iskosa s 25 m, sam pred golom Istre je Kramarić te efektno glavom poentira. Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Rijeka – Ekipa Rijeke pobijedila je pulsku Istru 1961 s rezultatom od 2:1 u prvoj utakmicu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa te će na uzvrat koji se igra za sedam dana, putovati s minimalnom prednošću.

Domaća momčad je bila ta koja je cijelu utakmicu napadala, imala posjed i dominaciju, ali se Istra dobro branila veći dio susreta, s jedinom dobro akcijom u provom dijelu i povela.

Sam početak bio je znaku Rijeke. U trećoj minuti nakon dobro izborene lopte Krstanovića, Mujanovć je iskosa ušao u 16m, i pucao iz prve u bliži kut, ali Lovrić spretno izbacuje u korner.

A onda je u 8′ minuti Istra iznenadila Rijeku. Dobro je kontru povukao Radonjić i dodao lijevo za Jo-a koji ulazi u 16 metara, dolazi skroz do korner linije i daje povratnu za Radonjića koji s 5 m nije imao težak posao. Rijeka se brzo pribrala pa je u 11′ nakon polukontre Brezovec probao s 20 m, ali lopta ide daleko od okvira.

nk_pula_nk_rijeka_kup (23)

U 18′ prvi put je probio stranu Sharbini i potražio Krstanovića, ali ispred njega čisti Obšivač. Samo minutu kasnije Tomečak je ubacio s desne strane, a prvi na lopti je bio Moises, ali iz teške situacije gađa preko gola

Rijeka i dalje pritišće. Brezovec je dao krasnu loptu u prostor, koju hvata Mujanović iza leđa obrane Istre, ali njegov udarac iz blizine opet u bliži kut brani Lovrić. Minutu kasnije probao je i Tomečak, ali uz pomoć nekog iz obrane Istre, Lovrić opet hvata…

Udaraca je sve više. U 29′ minuti Brezovec je sam sebi stvorio priliku, prebačajem s desne na lijevu nogu, ali opet šut ide daleko. Samo minutu kasnije opet agilni Brezovec radi dobar posao, šut je prizeman iz kretnje paralelno s golom, a pokriveni Lovrić opet nekako hvata loptu. Minutu kasnije bombu je potegnuo i Maleš.

Sljedeća dobra prilika bila je u 43′ kada je, nakon što je dugo lopta išla oko zone Istre, Brezovec ponovno ubacio, a glavom probao Moises – ipak opet malo iznad vratnice. U drugo poluvrijeme Kek kreće s prvom izmjenom. Umjesto Sharbinija, u igri je Kramarić.

Istra se pak u potpunosti povukla i branila se sa svim igračima. Rijeka je imala veliku nadmoć u posjedu lopte, ali prilike nisu često dolazile. Prva u drugom dijelu u 57′ kada je Krstanović kratko dodao u šestnaestercu, a Kramarić probao u dalji kut iz prve.

No već u sljedećem napadu Rijeka je izjednačila. Mujanović je probio stranu, Krstanović smirio za Moises koji puca s 16 m, a bombu brani Lovrić. No taj je otpadak pospremio – Andrej Kramarić.

A onda samo dvije minute kasnije – potpuni preokret. Nakon slobodnog udarca Brezovca iskosa s 25 m, sam pred golom Istre je Kramarić te efektno glavom poentira.

nk_pula_nk_rijeka_kup (28)

U 65′ je viđena još jedna prilika – Mujanović je fino primio dugu loptu iza leđa obrane Istre i iz okreta potegnuo volej, ali brani Lovrić. Uskoro je u igru za Rijeku ušao Močinić umjesto Brezovca i upravo je vezni igrač Rijeke imao dobar udarac u 77′. Nakon rolice Kramarića, opalio je s 20 m, ali šut ide kraj gola. Bila je to posljednja prilika na utakmici.

Na konferenciji za novinare nakon pobjede Rijeke nad Istrom 2:1 trener Rijeke Matjaž Kek bio je kratak:

– Nije se bilo lako vratiti nakon šoka na početku. Imali smo puno zapucanih šansi u prvom poluvremenu. Na kraju se ta upornost isplatila. Vodimo nakon prvog poluvremena i naravno da će se sve odlučiti na Drosini. Čeka nas jedan pravi završetak ovog polufinala.

Na kraj je samo još dodao:

– Siguran sam da će 1000, 1500 možda i 2000 navijača iz Rijeke napraviti pravi štimug i da ćemo se na kraju mi veseliti.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: Marin Ružić
Video: HNK Rijeka

error: Content is protected !!