FOTO, VIDEO: KUP JE NAŠ!

Kup je naš... Rabuzinovo sunce ostaje na Kantridi!!!

Kup je naš… Rabuzinovo sunce ostaje na Kantridi!!!

Velika noć za sve navijače i simpatizere Rijeke, a Rabuzinovo sunce ponovo sije na Kvarneru. Dugo su Riječani čekali na svoj novi trofej, peti ukupno, a po prvi put dočekali su ga u svom gradu, na svojoj Kantridi. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku, a video isječke u nastavku teksta!!!

rijeka_dinamo_kup_kantrida_2014_dk_1

Rijeka – Sve generacije ljubitelja Rijeke slave sinoćnju pobjedu i osvajanje Kupa Hrvatske. Sezona za pamćenje, koja je ‘eksplodirala’ dolaskom Matjaža Keka i konsolidiranjem redova na čelu s predsjednikom kluba Damirom Miškovićem, nije mogla bolje završiti. Rabuzinovo sunce sja na Kvarneru, a peti pehar ponosno je spremljen u klupskoj vitrini.

Dugo su Riječani čekali na svoj novi trofej, peti ukupno, a po prvi put dočekali su ga u svom gradu, na svojoj Kantridi.

Dinamovu mrežu načeo je Matej Mitrović u 36 minuti. Nakon što mu je Ademi skinuo šut koji je išao u mrežu, Brezovec je dobro nabacio iz kornera, ali Ježina je zaplivao u prazno, a poklon Dinamovog golmana koristi branič Rijeke i s pet metara glavom pogađa prazan gol za 1 : 0.

Redale su prilike i akcije, a konstantan pritisak domaćih nogometaša okrunio je Zoran Kvržić u 82. minuti i doveo Rijeku u vodstvo sa 2:0. Povratnu loptu s desne strane Zoran Kvržić je dočekao u ravnini druge vratnice i pogodio mrežu Dinama.

rijeka_dinamo_kup_kantrida_2014_dk_3

Kantrida rasprodana danima unaprijed, navijačka euforija na cijelom Kvarneru, zastavice, transparenti i posebno ozračje vladali su prije početka utakmice. Na tribinama posebna atmosfera – navijanje, bodrenje, pjevanje – a dekor je dodatno upotpunila velika zastava (široka 165, a visoka 22 metra) spuštena niz legendarne stijene. Orilo se pod stijenama Kantride – ‘Kup je naš’, a riječka ekipa na čelu s Matjažom Kekom pokazala je Rabuzinovo sunce ove godine opet stanuje na Kantridi!!!! U sjajnoj atmosferi pred prepunom Kantridom pehar namijenjen osvajaču Kupa podigao je kapetan momčadi Dario Knežević i fešta je mogla početi!!!

– Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili. Dinamo je danas bio posebno agresivan u igri, i nije bilo lako biti na terenu. Duboki naklon svima – ljudima na Kvarneru, ljudima u klubu, a igračima sve čestitke. Ovo je sezona koja će se pamtit na Kvarneru. U sportu ti ponekad uzme, a ponekad vrati! Hvala svima koji podržavaju ovu priču, kazao je Matjaž Kek, neposredno po završetku utakmice.

Nakon 1978., 1979., 2005., 2006., i 2014. godina ostat će zlatnim slovima ispisana u povijesti kluba s Kantride. Kup je naš, a velika fešta tek počinje!!! Samo Rijeka!!!

Veliku fotogaleriju s Kantride i riječkog Korza možete pogledati na ovom linku

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku, a video isječke u nastavku teksta!!!

NK Rijeka – NK Dinamo: Finale Kupa Hrvatske @ Kantrida
Okršaj s bakljama između dvije frakcije BBB-a

Velika riječka fešta – Finale Kupa Hrvatske @ Kantrida

Atmosfera prije utakmice… Finale Kupa Hrvatske NK Rijeka – NK Dinamo

Kek nakon Kupa

Mitrović i Vargić nakon Kupa

rijeka_dinamo_kup_kantrida_2014_dk_2

Stadion Kantrida
Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)
Strijelci: 1:0 Mitrović (35′), 2:0 Kvržić (81′)
Žuti kartoni: Šimunić, Capan, Ademi (Dinamo), Brezovec, Leovac (Rijeka)

NK RIJEKA: Vargić, Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac, Brezovec, Močinić, Moises (od 78′ Zlomislić), Jugović (od 84′ Mujanović), Kramarić (od 90′ Sharbini, Kvržić

NK DINAMO: Ježina, Pinto, Capan (od 46′ Lima), Šimunović, Pivarić, Antolić, Ademi, Brozović, Soudani, Čop, Halilović

Put Rijeke do naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa:
1/16: Rijeka – Zmaj 11-0
Osmina finala: Podravina – Rijeka 1-3
Četvrtfinale: Rijeka – Osijek 1-0, 0-1, 4-3 11m
Polufinale: Rijeka – Istra 1961 2-1, 1-0
Finale: Dinamo 1-0, 2-0

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Video: HNK RIjeka, PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Marin Ružić, Ivan Tancabel

error: Content is protected !!