FOTO, VIDEO: Maškare su preuzele Kastav – Grad na bregu predstavio četiri Pusta i ušao u peto godišnje doba

Očito, dvostruko veći „namet“ Čistoće zabolio je građane Kastva koji to nisu zaboravili spomenuti na Antonju – Pusni odbor Rubeši kojem pripada i novi gradonačelnik svoja je Pusta nazvao Eko Smetlić. Kako je protekla primopredaja vlasti pogledajte u priloženom video prilogu u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Kastav – Maškare su preuzele vlast va Grade na brege – gradonačelnik Matej Mostarac predao je gradske ključeve pusnemu gradonačelniku Daliboru Rubeši, odnosno Gospodinu Bidončiću, koji je najavio da će se Kastavci od sada zauvijek riješiti računa za smeće.

Očito, dvostruko veći „namet“ Čistoće zabolio je građane Kastva koji to nisu zaboravili spomenuti na Antonju – Pusni odbor Rubeši kojem pripada i novi gradonačelnik svoja je Pusta nazvao Eko Smetlić.

Svoje su slamnate lutke u koje su ugrađene sve negativnosti iz protekle godine, predstavili i članovi ostala tri Pusna odbora u Kastvu. Tako je Pusni odbor Spinčići svoga Pusta nazvao – Bulin, a obećali su izraditi mobilni jog koji će seliti ne samo po Spinčićima, već i ostalim selima, ali i diljem Europe. Pusni odbor Trinajstići pozabavio se ozbiljnim problemom hrvatskog pravosuđa i činjenicom da je krivac za smrt dvoje ljudi nedavno oslobođen, pa su svoga Pusta nazvali Slobodan Sinkopinčić, dok je Pusni odbor Jurčići odlučio svoje penziće „takat“ na internet, pa su Pusta nazvali – Kompić.

Tradicionalni program za Antonju održan je na Fortici, a u programu u kojem su predstavljeni ovogodišnji mesopusti i proglašeni dobitnici Zlatne Broskve, gostovali su slovenski Škoromati i Topolc te meštar Riječkog karnevala Toni s kraljicom.

Kako je protekla primopredaja vlasti pogledajte u priloženom video prilogu u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak
Video: Zoran Ventin / Art film

error: Content is protected !!