FOTO, VIDEO: Međunarodna karnevalska povorka pretvorila Lovran u najmaškaranije mjesto na svijetu

lovran_parada_medunarodna_karnevalska_povorka_2015_2

Osim, lokalnih, maškaranih snaga u povorci su sudjelovale grupe iz Rijeke i okolice, Čepića, Roča, Koromačna, Nedelišća, a Sloveniju su predstavljale grupe iz Ptuja i Topolc, dok su paradu tradicionalno zatvorili Zametski zvončari. Video isječak s djelićem atmosfere možete pogledati u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

lovran_parada_medunarodna_karnevalska_povorka_2015_1

Lovran – Velika maškarana povorka ”okupirala” je jučer glavnu prometnicu u Lovranu, a svoje maske i kreativne pusne umotvorine, pretočene u mondure, ponosno je pokazalo 40 – tak grupa. Maškarano ludilo otvorili su Puhački orkestar Lovran i pusno društvo Toronjera. Osim, lokalnih, maškaranih snaga u povorci su sudjelovale grupe iz Rijeke i okolice, Čepića, Roča, Koromačna, Nedelišća, a Sloveniju su predstavljale grupe iz Ptuja i Topolc, dok su paradu tradicionalno zatvorili Zametski zvončari.

Remetinec i Goli otok iz Lovranske drage, Mad max iz Voloskog i Koromačnog, Nogometna mafija, Simfonijski orkestar s Leprinca, Mađioničari, Zmajevi, Halubjaski zvončari samo su neki od sudionika koji su prodefilirali glavnom lovranskom prometnicom.

lovran_parada_medunarodna_karnevalska_povorka_2015_3

Prekrasno, sunčano vrijeme, ali i vesela atmosfera primamila je mnoštvo gledatelja koji su okupirali pločnike i zidiće od hotela Excelsior pa sve do lovranskog mula. Kao i svake godine, Lovranci su pokazali koliko im znači ovo događanje i koliko vole pust. Maškaranu povorku u Lovranu organizirali su Pusno društvo Toronjera pod pokroviteljstvom Općine Lovran i Turističke zajednice Lovran, uz pomoć ekipice iz maškarane udruge In bambo veritas.

Maškarana povorka u Lovranu ima dugu tradiciju, a želja im je da ovjekovječe ove prekrasne trenutke u veliku fotomonografiju. Upravo zato pozivaju sve vas koji u svojim albumima i ladicama imate fotografije vezane uz lovransku povorku da ih podijelite s njima. Fotografije možete slati na naš mail ili osobno se dogovoriti s Radovanom Trinajstićem na broj telefona 091/537-3433.

Video isječak s djelićem atmosfere možete pogledati u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

lovran_parada_medunarodna_karnevalska_povorka_2015

S. Calderara / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Podučkun.net
Video: Podučkun.net

error: Content is protected !!