[FOTO/VIDEO] Mještani Matulja u velikom broju podržali sabirnu akciju Crvenog križa za pomoć stradalima u potresu

Brojni volonteri, članovi sportskih klubova, zaposlenici općinske uprave, članovi Crvenog križa logistički su iznijeli akciju te pripremili donirane stvari za daljnju distribuciju.

Matulji – Brojni mještani općine Matulji odazvali su se pozivu Aktiva Crvenog križa Matulji te u velikom broju podržali sabirnu akciju koja je održana u školskoj sportskoj dvorani. Za ovu priliku i zbog epidemiološke situacije bila su organizirana dva prijemna punkta – na glavnom ulazu u dvoranu te pomoćnom iz Jankovićevog dolca. Brojni volonteri, članovi sportskih klubova, zaposlenici općinske uprave, članovi Crvenog križa logistički su iznijeli akciju te pripremili donirane stvari za daljnju distribuciju.

Kako nam je kazala Vesna Matetić iz aktiva Matulji, osjećaj je prekrasan kad se vidi koliki je odaziv i ako su ljudi voljni pomoći, ali je dala i jedan vrlo koristan savjet koji će im pomoći u sortiranju.

– Bilo bi dobro da se na pakete napiše što je u njima. To bi nam dosta pomoglo u slaganju te bi mogli brže sortirati i popisati, poručila je Matetić te dodala da se akcija nastavlja i u narednom periodu, ali ispred Hangara dok je riječi zahvale donatorima uputila i zamjenica općinskog načelnika Eni Šebalj.

Za kraj dodajmo da je trenutno najveća potreba za donacijama prehrambenih namirnica, vode, higijenskih potrepština i zaštitne opreme (maskice, dezinficijensi, rukavice).

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

[FOTO/VIDEO] Konvoj s prvom turom potrepština prikupljenih na Liburniji isporučen u Glini

error: Content is protected !!