FOTO/VIDEO Najljepša blagdanska čestitka građanima – Održano jubilarno izdanje koncerta Božić je judi

Na vološćanskom nastupu izvođačima će se priključiti Ženska klapa Volosko, Žejanski kntaduri, Muška klapa Mirakul, David Danijel te crkveni zbor župne crkve Sv.Ana. Ulaz na koncert je slobodan.

Rijeka – Jubilarno 25. izdanje tradicionalnog koncerta „Božić je judi“ održano je sinoć u Svetištu Majke Božje Trsatske na Trsatu. Brojni posjetitelji uživali su u prigodnim blagdanskim melodijama jednog od najstarijih božićnih koncerata u Hrvatskoj, nazvanom po pjesmi Dražena Turine Šajeta koja je također ove godine napunila četvrt stoljeća, a koju su izveli Šajeta, Dule i Mario Battifiaca.

Koncert u organizaciji Hrvatske glazbene unije Primorsko goranske županije – Podružnice Rijeka i Radio Rijeke okupio je više od 150 izvođača u prekrasnoj božićno- novogodišnjoj čestitci, uz vođenje Jadranke Čubrić i Ivice Vrkića te pod producentskom palicom Aleksandra Valenčića.

Nastupili su Ženska klapa Luka Rijeka, Muška klapa Vinčace, Hrvoje Hegedušić, Udruga sopaca otoka Krka, Voljen Grbac, Vivien Galetta, Putokazi, Francesco Squarcia, Laura Valenčić, Davor Tolja & Whiteheads, The Blondes, HGU Brass Kvintet, Martina Majerle, Alba Nacinovich, Leo Škec, Tina Vukov, Nikolina Tomljanović, Katja Budimčić, Trio Veljak i drugi.

Ovaj popularni koncert nastao je davne 1994. godine kada su glazbenici primorskog kraja i otoka prvi put zapjevali na burovitom riječkom Korzu  uputivši božićnom pjesmom svoju prvu glazbenu čestitku sugrađanima. Jubilarno izdanje posebno je i po tome što će imati čak tri izvedbe – uz sinoćnju trsatsku, koncert će se održati sutra, u petak 28. prosinca u Bakru te u subotu u 18.30 sati u Župnoj crkvi sv. Ane u Voloskom.

Na vološćanskom nastupu izvođačima će se prikručiti Ženska klapa Volosko, Žejanski kntaduri, Muška klapa Mirakul, David Danijel te crkveni zbor župne crkve Sv.Ana. Ulaz na koncert je slobodan.

Najljepša Blagdanska čestitka Građanima – Održano Jubilarno Izdanje Koncerta Božić Je Judi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!