FOTO/VIDEO Najslađa opatijska manifestacija izavala veliki intertes ljubitelja čokolade

FOTO/VIDEO Najslađa opatijska manifestacija izavala veliki intertes ljubitelja čokolade

Čokolanda plejka koja svira by Marinko Fon Biškić

Glazbenu ‘long plejku’ od čokolade koja ujedno i svira kada se stavi na gramofon predstavio je legendarni splitski punker Marinko Fon Biškić, koji stoji iza vrhunskog čokoladnog branda Nadalina.

Opatija – Nakon otklanjanja tehničkih problema koje su poremetile otvorenje najslađe opatijske manifestacije, Festival čokolade nastavljen je u punom zamahu. Bogat program Najljepšeg Adventa uz more dobio je tako svoju „čokoladnu glazuru“, a među brojnim posjetiteljima koji su kušali delicije više od trideset proizvođača bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik najznačajnijeg europskog sajma čokolade Eurochocolate iz Perugie koji je izrazio zadovoljstvo svime što je vidio, kušao i doživio u Opatiji te najavio mogućnost buduće suradnje.

– Opatija je idealna lokacija za razvoj važnog međunarodnog turističkog projekta vezanog uz svijet čokolade, a obostrano iskustvo stečeno proteklih godina sasvim će sigurno doprinijeti osmišljavanju zanimljive budućnosti za Opatiju, a posebno za projekt Eurochocolate na za nas novom području koje bilježi snažan rast interesa za čokoladom ali i konzumacijom ove „hrane bogova“, kazao je Eugenio Guarducci.

Brojni posjetitelji koji su ispunili Opatiju jučer su imali prilike uživati u brojnim radionicama te sudjelovati u Maloj školi izrade slastica koju je vodila Ugostiteljska škola Opatija, dok je ekipa slastičarnice „Zvončarnica“ na radionici „Orašar i vojska slatkiša“ naučila male sladokusce kako se ukrašavaju medenjaci.

Čoko čarobnjaci otkrili su što se sve, ali i na koji način može spojiti i kombinirati s čokoladom dok je slatku stranu znanosti predstavio Croatian Choco Concept u čijem su laboratoriju nastale čokoladna Bašćanska ploča, Teslade odnosno čokolade posvećene Nikoli Tesli, Molekularne čokolade, Mohole kao hommage Andriji Mohorovičiću u pralini oblikovanoj poput Zemljine kugle što u presjeku prikazuje Moho sloj… Također, glazbenu ‘long plejku’ od čokolade koja ujedno i svira kada se stavi na gramofon te čokoladu od magarećeg mlijeka predstavio je legendarni splitski punker Marinko Fon Biškić, koji stoji iza branda Nadalina.

Posljednji dan Festivala čokolade, nedjelja 8. prosinca, neće posustati u „sljubljivanju“ najfinijih slastica i zanimljivih događanja. Od 10 sati u Šporeru ponovo će najmlađi moći zaviriti u Kuhinju Bake Mraz, dok će posjetitelje Čokoladne čarolije u centru Gervais od 11 sati zabavljati Dominik Heštera, a u restoranu Antica Osteria da Ugo u isto vrijeme zasvirat će „14 strings“. Čokoladna radionica za djecu „Croatian Choco Concept“ od 12 sati u centru Gervais mališane će pod vodstvo Marine Prijatelj i Klare Rabenseifner Miljević učiti slikanju s četiri vrste čokolade, a od 16 sati na radionici „Orašar i vojska slatkiša“ moći će ponoviti svoje znanje o ukrašavanju medenjaka.

Glazbeno poslijepodne otvorit će koncert dua Blu:Kanu kod Šporera od 12 sati, na koji će se nadovezati koncert Katarina Jurić Trija u centru Gervais od 15 sati. Finale večeri, ali i čitavog Festivala čokolade, odigrat će se u prekasno ukrašenom parku ispred Šporera gdje će od 17 sati nastupati Iman Trio Acoustic, a od 19 sati sve posjetitelje zagrijati DJ Dog s programom „Ex YU mix“.

Uz čarobnu atmosferu, raskošno uređenje gradskih ulica i parkova, bogat i zanimljiv program te slatka iznenađenja, dodatan razlog za posjet Opatiji za trajanja Festivala čokolade jest i činjenica da je tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.

Najslađa Opatijska Manifestacija Izavala Veliki Intertes Ljubitelja čokolade

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!