FOTO, VIDEO: Nastupom brojnih zborova, klapa i solista zaključeni Dani kulture @ Matulji

dani_kulture_opcine_matulji_2014

Simbioza glazbe i likovne umjetnosti bila je prisutna i u nedjelju, čija su zbivanja započela otvorenjem izložbe ‘‘Ekoramika’‘ likovne udruge Interinova iz Matulja, a nastavljena nastupom zborova, klapa i solista s matuljskog područja. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku, a video prilog u nastavku teksta…

dani_kulture_opcine_matulji_2014_2

Matulji – Glazbeno i likovno stvaralštvo predstavile su matuljske udruge proteklog vikenda na Danima kulture, programu koji obuhvaća visoke domete lokalnih umjetničkih djelatnika. Tako je, nakon predstavljanja knjige ‘‘Poduke iz posebne proljetne ponude’‘ Roberta Vrbnjaka prošlog četvrtka, manifestacija nastavljena u subotu samostalnim koncertom članica zbora KUD-a ‘‘Učka’‘, koje su pred brojnim auditorijem u matuljskoj crkvi Krista Kralja izveli šarolik repertoar na kojem su se našle skladbe glazbene tradicije ovog područja, ali i naslovi stranih skladatelja.

Pod vodstvom maestra Saše Matovine, zbor je predstavio i dio repertoara kojim će se predstaviti na svjetskom natjecanju zborova koje će se održati 25. rujna u talijanskom Riminiju. Glazbu je pratila i slika, pa je pred sam početak koncerta otvorena u crkvi i izložba Likovne udruge Matulji čiji su se članovi predstavili radovima sakralnih motiva.

dani_kulture_opcine_matulji_2014_1

Simbioza glazbe i likovne umjetnosti bila je prisutna i narednog dana, u nedjelju, čija su zbivanja započela otvorenjem izložbe ‘‘Ekoramika’‘ likovne udruge Interinova iz Matulja, a nastavljena nastupom zborova, klapa i solista s matuljskog područja.

U crkvi Krista Kralja, pred brojnim slušateljima, večer su glazbom ispunili Zvonejski kanturi, Ženska klapa ‘‘Rožice’‘ Šapjane, Klapa ‘‘Skalin’‘ Frlanija, Mješoviti pjevački zbor ‘‘Štorija’‘ Rukavac , ‘‘Žejanski kntaduri’‘ te kao solist Antonio Krištofić.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku, a video prilog u nastavku teksta…

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art film