ERSTE AD

FOTO, VIDEO Noć muzeja obilježena pojkom i presnacima, Zdenko Vukelić pobjednik foto natječaja Zvončar u fokusu

Kako je protekla Noć muzeja u Zvončarskoj muzejskoj zbirci pogledajte u video isječku i fotogaleriji u nastavku teksta…

Nagrađeni fotografi

Rukavac – Noć muzeja u Zvončarskoj muzejskoj zbirci tradicionalno je bila u znaku iznimne posjete i  proglašenja najboljih fotografija natječaja ‘Zvončar u fokusu’. Prema mišljenju stručnog žirija u sastavu Željko Jerneić, Marin Aničić, Ervin Dubrović i Eni Šebalj,  prvo mjesto osvojio je Zdenko Vukelić s fotografijom ‘U zaklonu’. Arsen Miletić za fotografiju ‘Kroz Pojanu’ osvojio je drugo, a naš dugogodišnji suradnik i glavni fotograf David Kurti osvojio je treće mjesto za fotografiju Frlanskih zvončara pod nazivom ‘Marenda’, dok su pohvale žirija dobili Miro Dežulović, Arsen Miletić i Mirko Menalo.

Pojka po starinski

Osim uživanja u fotografijama posjetitelji Zvončarske muzejske zbirke sinoć su imali prilike uživati u bogatom programu koji je pripremila općina Matulji. Radionica izrade pusneh rožic, dolazak mićeh Rukavačkeh zvončari, škola pojki po starinski koju je vodio Tedi Babić te predstavljanje ”Carskega i pusnega presnaca“ uz Noć muzeja z Šajetun samo je dio programa održanog povodom ovogodišnje Noći muzeja.

Pusni presnac od mesta do mesta uz predstavljanje različitih receptura s obzirom na porijeklo recepta privuklo je osam natjecateljica koje su svoje presnace prezentirale ovom prilikom.

Noć Muzeja Obilježena Pojkom I Presnacima, Zdenko Vukelić Pobjednik Foto Natječaja Zvončar U Fokusu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!