FOTO/VIDEO Od Doorsa do ‘Blondica’: RetrOpatija druge večeri donijela izvrstan rockerski provod

Glavni dio tuluma održao se u parku ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer gdje je The Doors Tribute Band temeljito „pretresao“ pjesmaricu Jima Morrisona i njegovog kultnog benda. Program se nastavlja večeras, nešto mirnijim jazz i klapskim nastupima.

Opatija – Druga večer ovogodišnje RetrOpatije – nakon subotnjeg „plesa na kiši“ koji je uz hitove Blues Brothersa okupio stotinjak ljubitelja retro-glazbe – donijela je sunce i proširila program i na Slatinu gdje su nastupili Pachamama Street Connection i The Blondes.

Uz glazbenu ponudu, Slatina je imala i atraktivnu ponudu zanimljivih artikala zahvaljujući RetroSajmu koji je svakodnevno otvoren od 17 do 22 sata tijekom trajanja RetrOpatije.

Glavni dio tuluma održao se u parku ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer gdje je The Doors Tribute Band temeljito „pretresao“ pjesmaricu Jima Morrisona i njegovog kultnog benda, a dobar uvod u to glazbeno putovanje vrhuncima psihodelije dao je DJ Super Sayan slušaonicom posvećenom rock hitovima šezdesetih i sedamdesetih.

Nešto mirniji početak tjedna, uz uživanje u vokalnim i instrumentalnim bravurama, pružit će u ponedjeljak Klapa Baladur i Vedran Ružić Quartet. U sklopu programa „Opatijski vremeplov“, zbivanja će krenuti već u 9 sati kostimiranom vođenom turom sa startom ispod hotela Milenij, u kojoj će ulogu vodiča preuzeti jedna od šest poznatih persona iz bogate povijesti grada.

Glazbenu večer ispred Šporera će u 18 sati otvoriti DJ Alex Ivanov, vokalisti će s repertoarom klasičnih klapskih pjesama početi u 20 sati, a „mačak z Voloskega“ od 21 sat usmjerit će opatijsku retro-priču u jazz vode.

Program će se i te večeri odvijati na Slatini gdje će od 20 sati najvažnije trenutke novog vala predstaviti grupa Obrazovni program, ali i opatijskim hotelima. Izvrsni provod ljubiteljima rocka u hotelu Ambasador pružit će The Blondes u akustičnoj varijanti, u Ostariji da Ugo veliku američku pjesmaricu predstavit će Katarina Jurić, a u hotelu Kvarner jazz standarde izvest će Mystic Rose Ensamble.

Od Doorsa Do ‘Blondica’: RetrOpatija Druge Večeri Donijela Izvrstan Rockerski Provod

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!