FOTO/VIDEO Održan 11. Maškarani klapski maraton – Klapa Skalin osvojila žiri i publiku

Zagrijavanje za veliki maškarani klapski spektakl napravili su Žejanski i Frlanski zvončari… Kako je proteklo ovogodišnje druženje uz maškaren klape provjerite u nastavku teksta u velikoj fotogaleriji (koju uskoro dopunjujemo) i video isječcima…

Opatija – 11. izdanje Maškaranog klapskog maratona zasjalo je u punom sjaju u najvećoj dvorani u Opatiji gdje se nakon godine dana pauze ponovo održalo.

Deset klapa za ovu priliku pripremilo je zanimljive obrade na aktualna događanja koja su u proteklom periodu obilježili svakodnevicu u Lijepoj našoj, a prednjačila je uskoro bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Pobjednička pjesma klape Skalin nije se bavila nacionalnom politikom, već se dotaknula Stare dame tj. ‘Opatija starsa’, očito je bila po guštu i publike i žirija s obzirom na to da se okrunila duplom krunom.  Po mišljenju žirija muška klapa Kastav osvojila je drugo mjesto, ženska klapa Kamelija treće, dok je ženska klapa Kolura iz Splita osvojila nagradu za najbolju a acapella izvedbu. Publika je drugo mjesto dojelila klapi Kastav, a treće klapi Mirakul iz Veprinca.

Zagrijavanje za veliki maškarani klapski spektakl napravili su Žejanski i Frlanski zvončari, a pod ravnanjem nezaobilaznog voditeljskog dvojca Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete zapjevale su uz pobjedničku klapu i domaćice iz Ženske klape Volosko, zatim Ženska klapa Teha iz Cresa, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Ženska klapa Kolura iz Splita, te muške klape Kastav, Mirakul Opatija, Trogirski kanti, Reful Rijeka, Grobnik i Valdibora iz Rovinja. Dok su se zbrajali glasovi, publiku je vrhunski zabavila klapa Baladur koja je, povodom Valentinova, izvela splet najljepših hrvatskih ljubavnih skladbi, a kojoj je publika zdušno pomagala zborskim pjevanjem.

Nastupe klapa ocjenjuje i ocjenjivački sud, ali glasuje i publika pa se tako dijele po tri nagrade ocjenjivačkog suda i tri nagrade publike. I ove godine su u ocjenjivačkom sudu sjedila brojna poznata lica, a o najboljima su odlučivali: Nikola Peršić, Branko Uvodić, Robert Ferlin, Eduard Kišić, Andrej Baša, Mario Mlinarić, Betty Jurković, Jadranka Čubrić, Marina Medarić, Daniela Grlaš, Vera Aničić, Tamara Brusić te Tony Cetinski.

O popularnosti ove manifestacije dovoljno govori činjenica da se tražila ulaznica više, a od lani zbog produkcijskih zahtjeva organizatorice iz Ženske klape Volosko uvele su naplatu ulaza.

Kako je proteklo ovogodišnje druženje uz maškaren klape provjerite u nastavku teksta u velikoj fotogaleriji i video isječcima…

Održan 11. Maškarani Klapski Maraton – Klapa Skalin Osvojila žiri I Publiku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!