FOTO/VIDEO Održan 21. Halubajski karneval: Noćno izdanje okupilo brojne maškare i ljubitelje karnevala @ Viškovo

Pusni program nastavlja se danas, 19. siječnja s početkom u 11 sati okupljanjem kod stare škole u Marčeljima kada započinje 16. Smotra mićeh zvončari pul Marčeji na kojoj se očekuje desetak zvončarskih grupa. Kako je proteklo jučerašnje druženje u Viškovu provjerite u priloženoj fotogaleriji i video isječku…  

Viškovo – Centar maškaranog svijeta jučer je definitivno bilo Viškovo, a pusne nemoarije krenule su već u jutarnjim satima, okupljanjem sudionika najluđe automobilističke utrke na svijetu, tj. 11. izdanja Rallyja maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija. Pod parolom ‘Saki je dobro prišal na Halubajski karneval! Lepo se maškaraj i pridi na noćni karneval va halubajski kraj!’ okupilo se jučer u Viškovu tridesetak maškaranih grupa s preko 1.700 maškara iz Primorsko-goranske županije, Istre te susjedne Slovenije, a po užance pridružili su im se i gosti iz Federacije europskih karnevalskih gradova iz Mirandole, Venecije, Padove i Hrvatske.

Iako je Halubajski karneval lani po prvi put bio održan u noćnom terminu, korekcija satnice pokazala se kao pun pogodak. Pod okriljem noći maškarana povorka krenula je s benzinske postaje Filtom i praćena igrom svjetla i sjene prodefilirala je glavnom prometnicom do šatora na parkiralištu Milihovo, gdje je sudionike i goste dočekala sjajna zabava uz uvijek odlične Grooverse i Ansambel Slovenski muzikantje.

Karnevalski povorku predvodila je meštrica Mića Maja, ovogodišnja kraljica Halubajskog karnevala Korina Turak, načelnica na ‘privremenom dopustu’ Sanja Udović sa svojim zamjenicima, direktorica Turističke zajednice Viškovo Marina Jurić, Meštar Toni s novoizabranom Kraljicom Riječkog karnevala Dorom Pilepić, a sve njih pratili su članovi Limene glazbe Marinići i Halubajke Viškovo. ‘Ko pačići mali’ zatim su krenuli vrtićari s Pehlina, Viškova i Rijeke te učenici iz osnovnih škola Sveti Matej Viškovo i Pehlin.

Uz impresivne Halubajske i Zametske zvončare te skupina Škoromati iz Podgrada ove godine sjajni su bili Veseli penzići iz Udruge umirovljenika Viškovo, bile su tu i Opatijke 90-60-90, Stare gedore, Kunpanija z Halubja, Klanjske mačkare, Udruga za mesopusne običaje Bribir, Karnevalska udruga Kataroška, KG Siti i pijani, Mesopusna kumpanija Pašac, Selačka mantinjada te Pehinarski feštari i gospoda…

Pusni program nastavlja se danas, 19. siječnja s početkom u 11 sati okupljanjem kod stare škole u Marčeljima kada započinje 16. Smotra mićeh zvončari pul Marčeji na kojoj se očekuje desetak zvončarskih grupa.

Kako je proteklo jučerašnje druženje u Viškovu provjerite u priloženoj fotogaleriji i video isječku…

Održan 21. Halubajski Karneval

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank