FOTO: Održan Dan kulture @ Matulji

dan_kulture_opcina_matulji_2013 (19)

Dan kulture počeo je u kasnijim poslijepodnevnim satima, kada se na trgu ispred općinske zgrade okupilo mnoštvo naroda koji je mogao uživati u postavljenoj ”izložbi na otvorenom”, ali i sam sudjelovati u nizu događanja koja su provodili članovi kulturnih udruga.

Matulji – Udruge koje djeluju u kulturi na području Općine Matulji predstavile su se jučer svojim sumještanima zanimljivim i atraktivnim programom koji je u jedno poslijepodne spojio brojne vidove umjetničkog izražavanja.

dan_kulture_opcina_matulji_2013 (17)

Dan kulture počeo je u kasnijim poslijepodnevnim satima, kada se na trgu ispred općinske zgrade okupilo mnoštvo naroda koji je mogao uživati u postavljenoj ”izložbi na otvorenom”, ali i sam sudjelovati u nizu događanja koja su provodili članovi kulturnih udruga, kao što su biile likovne radionice ili prezentacija rada s keramikom. U prvom dijelu dana radionicom se predstavila i Udruga Žejane, te tako omogućila posjetiteljima da saznaju pokoju riječ žejanskog jezika koji je tipičan samo za ovo područje.

Nakon toga predstavili su se najmanji umjetnici, članovi Društva ”Naša djeca” Matulji te matuljske osnovne škole, i to zanimljivim plesnim i glazbenim programom, a večer je zaključena koncertom klapa i zborova matuljskog područja.

[nggallery id=1015]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!