FOTO/VIDEO Održan ‘Pusni ča šilur’ – Versi, mrvice al čaiku, smešnice i sopnjade ispunle lovransku kulu sjajnom pusnom energijom

Kako je proteklo druženje provjerite u dva video priloga te u velikoj fotogaleriji…

LIburnijske poetese

Lovran – Lepi versi, mrvice al čaiku, smešnice i sopnjade ispunile su prošlog petka lovransku kulu u sklopu sjajne manifestacije pod nazivom ‘Pusni ča šilur’. Ovaj jedinstveni ‘kraval na četiri kata’ realizirala je ekipa iz udruge Interval predvođena meštrom ceremonije Markom Želeom. A sviralo se na svim katovima i skalinima.

Večer je u prizemlju s prigodnom pjesmom na temu karnevala otvorila Vjekoslava Jurdana, nakon koje su poeziju čitale Silvana Milotić, Maja Benzan, Cvjetana Miletić, Milica Tuševljak, Rajka Jurdana Šepić i Eni Šebalj.

Žele i Jubić

Poetese su se ovom prilikom predstavile s različitim temama, a najupečatljiviji je bio finiš Milice Tuševljak – ‘Čuda puti bi bil lep taj nemi svet, daj čovek gluh i slep’.

Maškarane muške snage također su se predstavile s različitim formama – poezijom, čaikuom i smešnicama. Luka Skorić, Marko Žele, Riccardo Staraj, Davor Grgurić i Marijan Juretić predstavili su se poezijom, dok je Duško Jeličić Dule bio zadužen za smešnice

U glazbenom djelu publiku je zabavljao trio u sastavu Emanuela Lazarić (gitara), Damir Lazarić Jubić (harmonika) i Marko Žele (gitara, trombon) dok je na dvije pjesme harmoniku zasvirala i Milica Tuševljak.

Publika va kule

U publici, koja je u potpunosti ispunila prostor kule, bila je i znamenita hrvatska književnica Božica Jelušić koja je podržala ovaj pjesnički događaj.

Sjajnu pohvalu organizatorima dala je i Eni Šebalj koja je najpusnu općinu na svijetu u ovom slučaju predstavljala kao poetesa.

– Ja san mislela da smo samo mi jako pusni va općine Matulji. Morm reći da je ovde jako lepo, pusno i da je gušta bit z vami, poručila je Šebalj.

Kako je proteklo druženje provjerite u dva video priloga te u velikoj fotogaleriji

Održan ‘Pusni ča šilur’ – Versi, Mrvice Al čaiku, Smešnice I Sopnjade Ispunle Lovransku Kulu Sjajnom Punsom Energijom

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!