FOTO, VIDEO: Održana 17. Zvončarska smotra @ Matulji


Na smotri je sudjelovalo četrnaest zvončarskih skupina, kojima je prethodio defile matuljskih maškara. Opširan video isječaki, te galeriju s 92 fotografije možete pogledati u nastavku teksta.
Matulji – Prekrasan dan koji je jučer osvanuo na Kvarneru, samo je dodatno uljepšao, najveću matuljsku manifestaciju – 17. zvončarsku smotru.
Na smotri je sudjelovalo četrnaest zvončarskih skupina, kojima je prethodio defile matuljskih maškara. Svu raskoš maski, ali i veliki trud koji je uložen u izradu istih, prezentirale su maškarane grupe Dječjeg vrtića Matulji, Mačkare Šapjane, Zijat, sost,tancat i pit, Vakek parićani i Mučićve maškare.
Ovogodišnji pusni čuvari ključeva općine Matulji, Frlanski zvončari, otvorili su smotru. Nakon njih centrom mjesta prodefilirali su Zametski zvončari, Sovinjski pusti, zvončari Korensko – Vlahov Breg, Vukojevački starčevi, Žejanski zvončari, Munski zvončari, Ćićski zvončari, Orači – Ptuj – Leskovac, Brgujski zvončari, grobnički Dondolaši, Škoromati iz Ilirske Bistrice. Pretposljednji su prodefilirali Halubajski zvončari, dok su smotru ‘zaprli’ – Brežanski zvončari.

Za ludu, veselu i nezaboravnu zabavu, u pauzama između zvonjave, pobrinuli su se dečki iz grupe Kolaž, dok su ‘na nekoliko metara’ iznad zemlje kompletan program vodili Nina Dukić i Mario Lipovšek Batiffiaca. Po završetku smotre veselje je nastavljeno uz grupu Maestral, u šatoru, na parkiralištu kod Konzuma, a mnoge grupe koje nisu bile službeni dio smotre, priključile su se ‘gornjim susjedima’ na zabavi koja je trajala do kasnih večernjih sati.
Za kraj dodajmo da će se sutra, na Pusni pondejak, tradicionalno pobirati jaja po svim mjestima Općine, dok zvončari iz Rukavca tradicionalno zvone po Kućeloven komune, a zvončari iz Bregi po brežansken komune. Jedna od posljednjih pusnih veselica, također će se održati sutra, u Domu Jušići s početkom u 21,00 sat. Ulaz je besplatan, a za zabavu će se pobrinuti Lady Luna.
Opširan video isječaki, te galeriju s 92 fotografije možete pogledati u nastavku teksta.
[nggallery id=54]
17. Zvončarska smotra @ Matulji

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Video: Karmen Ventin / Art film

error: Content is protected !!