[FOTO/VIDEO] Održana “Mića marunada va Lovrane” – Mališani napravili uvod u manifestaciju ‘Jesen u Lovranu’

Radosna Mića marunada provedena u igri, veselju, smijehu i kreativnom stvaralaštvu te u motu našeg Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega”!

Lovran – Velika lovranska fešta u čast maruna tradicionalno je otvorena Mićom marunadom u kojoj su sudjelovali prvi, drugi, treći i četvrti razredi OŠ Viktora Cara Emina Lovran. Iako je program bio predviđen na vanjskim lokacijama loše vremenske prilike primorale su organizatore da program realiziraju u prostoru lovranske osnovne škole.

Program je bio interaktivan s pregršt igri, priča, zagonetki i likovno-kreativnih aktivnosti! Pripovijedali smo priče našeg kraja: o mustaćonu, lovranskom maruniću, o moru, Sv. Jurju, lovranskom vodonoši i lovranskoj kuli. Igrali smo igre oponašanja, učili kako proizvoditi zvukove vlastitim tijelom, slagali puzzle, održali utrku s vodom, radili jesenje košarice od kolaža, crtali mustaćona, izrađivali kule od tuljaka i prepričavali slike iz priča koristeći samo naša tijela, igrali križić-kružić i pisali priče Sv. Juraju! Za kraj pogađali smo zagonetke i dobivali nagrade-vrećice s marunićima, a došao nam je i mađioničar Andrej! Nabrojane aktivnosti osmislili su i provodili članovi i volonteri Društva “Naša djeca” Opatija, poručili su organizatori.

Bogat program nastavlja se danas, a tradicionalni susret oldtimera na lovranskom mulu, ujedno će označiti i početak programa “Jesen u Lovranu” koji će se održati tijekom ovog vikenda.

Uz gastro ponudu, program će upotpuniti nastupi lokalnih izvođača na tri lokacije u centru Lovrana – na trgu Sv. Jurja, Trgu Hrvatskih branitelja te kraj lovranske lučice, dok će se na Trgu Slobode moći kupiti pečeni lovranski maruni. Od 9. do 24. listopada posjetitelji i žitelji Lovrana, moći će uživati u gastro ponudi lovranskih ugostitelja koji će u svoje menije uvrstiti i jela od maruna te nadaleko poznate kolače od maruna.

SUBOTA, 09. 10.

Lovranski mul
08:30 do 11:00 SUSRET OLDTIMERA, „Liburnija klasik klub Opatija“

Lovranski mul
10:00 Šetnja – paseggiata sul Lungomare, Zajednica Talijana Lovran

Crkvica sv. Trojstva (park iznad rive)
12:00 vođena šetnja – Stari grad

Trg sv. Jurja (10-18h)
10:00 DJ VEDRAN
11:00 MOJ PRVI NASTUP, koncert učenika Glazbene škole „M. Brajše Rašana“ područni odjel Lovran
12:00 DUŠKO JELIČIĆ DULE & BONACA
14:00 – 18:00 DELLBOYS UNPLUGGED

Park hrvatskih branitelja (ispred kina Sloboda) (12-17h)
12:00 HARMONIKAŠ KOKONIĆ
14:00 KUD LOVOR
16:00 – 17:00 „AMICI DELLA MUSICA“ – SERENADE ENSEMBLE di Muggia & „CANTADORI“ della c.i. di San Lorenzo-Babici

Šetnica prema lučici (10-19h)
10:00 DJ DANKO
13:00 KLAPA NEVERA
15:00 DUO ACOUSTIC GITARA&SAX
17:00-19:00 KVARTET JANITORS

Održana “Mića Marunada Va Lovrane” – Mališani Napravili Uvod U Manifestaciju ‘Jesen U Lovranu’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!