FOTO/VIDEO Održana regata 25. Carnival Cup 2019. – Kim Magnani najbolja u konkurenciji od 65 jedriličara

Kako je protekla regata provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

Opatija – Regata 25. Carnival Cup 2019. za klasu optimist nakon dva dana jedrenja završena je jučer. Nastupilo je 64 natjecatelja iz Slovačke, Italije i Hrvatske.

Kim Magnani iz Italije (S.N. Laguna) bila je najuspješnija natjecateljica, drugo mjesto pripalo je Marku Gomerčiću (JK Uljanik plovidba Pula), a treće je osvojio Edo Fike (JD Val Crikvenica). U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Emi Samaržija, a treće Mari Samaržija (obje JK Sveti Nikola Zagreb). Nika Fornazar (JK Horizont Poreč) bila je najbolja natjecateljica u konkurenciji djevojčica do 12 godina, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio Šime Bosna Rusković (JK Vega Pula).

— Nakon prvoga dana i totalne bonace, drugoga dana, u subotu, zapuhala je olujna, na momente i orkanska bura, s udarima vjetra preko 35 čv. Organizator JK Opatija odlučio je radi sigurnosti takmičara ne izlaziti na more. U popodnevnim satima izašlo se na regatno polje, no zbog promjenjivosti smjera vjetra nije bilo moguće dati start regate, zbog čega se takmičare vratilo na obalu. Zadnjega dana u nedjelju Eol je nagradio organizatore i njihov trud pa su održana tri jedrenja po krasnom zapadnjaku snage 5-14 čv. S tri odjedrena plova, regata koju je sudio međunarodni žiri je važeća i boduje se za kvalifikacijsku rang listu sjever, javio je Anton Banovac, predsjednik regatnog odbora.

Održana Regata 25. Carnival Cup 2019. – Kim Magnani Najbolja U Konkurenciji Od 65 Jedriličara

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!