FOTO/VIDEO Održana revijalna regata članova Lantine, a miris maruna ispunio Lovran

Jučerašnju regatu obilježilo je i prigodno druženje, a što smo još saznali provjerite u priloženom razgovoru koji je naš David Kurti napravio s Damirom Brusom.

Lovran – Revijalna regata ”Lovranska tradicijska jedra” koja se jučer održala u akvatoriju ispred Lovrana okupila je deset tradicionalnih barki – kvarnerski guc, lovranski guc i pasaru.

Prigodnim druženjem članova udruge “Naš Lovran – Lovrana Nostra” – sekcija “Lovranska lantina” zaključena je ovogodišnja sezona koja je svoj vrhunac imala na nedavno održanoj regati na Lošinju, članovi lantine bili su najbrojniji sudionici regate, ali i vrlo uspješni u natjecanju.

Za drugu godinu najavili su ‘dolazak’ novih barki, a flota bi trebala biti pojačana s tri barke.

Jučerašnju regatu obilježilo je i prigodno druženje, a što smo još saznali provjerite u priloženom razgovoru koji je naš David Kurti napravio s Damirom Brusom.

Nastavak manifestacije Jesen u Lovranu donio je prigodne glazbene programe u centru uz prigodnu ponudu pića i jela od maruna. Večernji program obilježilo je predstavljanje putopisa Petra Ivančića „Od Grenlanda do Bolivije“ u Galeriji Laurus.
Vrijedi istaknuti da se pečeni lovranski marun prodaje po cijeni od 20 kuna, a za kilo svježeg potrebno je izdvojiti od 50 kuna. Program u Lovranu nastavlja se danas uz tradicionalni međunarodni boćarski turnir „Marunada 2020“ koji počinje u 9 sati, dok zabavni program u centru Lovrana uz Duo Sunny Side Jazz te Dijana i Trio Kon-Tiki Unplugged starta u 10 sati. U podne je na rasporedu besplatna vođena tura sa startom ispred crkvice sv. Trojstva.

Održana Revijalna Regata članova Lantine, A Miris Maruna Ispunio Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!