FOTO/VIDEO Održana Sv. misa i prigodni program u sjećanje na Ljubu Kuntarića @ Volosko

FOTO/VIDEO Održana Sv. misa i prigodni program u sjećanje na Ljubu Kuntarića @ Volosko

Foto,video: Robert Kalčić / Prorec

Prije sv. mise obitelj i najuži prijatelji posjetili su posljednje počivalište Ljube Kuntarića te zapalili svijeće i položili cvijeće u sjećanje na maestra. Ovim prigodnim programom Hrvatsko društvo skladatelja i Hrvatska glazbena unija obilježava 95 godina od dana rođenja velikog autora, a družnjem u čast Ljube Kuntarića počinje ovogodišnje „slavlje glazbe“ koje se obilježava 21. lipnja.

Volosko – Četiri godine prošle su od kada nas je napustio maestro Ljubio Kuntarić, a povodom njegovog rođendana danas je održana sveta misa u spomen na ovog sjajnog čovjeka kompozitora, rođenjem Međimurca, življenjem Vološćana.

U crkvi Sv. Ane danas su se okupili članovi obitelji, prijatelji i glazbeni suradnici koji su se prisjetili našeg Ljube. Svetu Misu predvodio je velečasni Petar Belanić, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Župni zbor Crkve Sv.Ane, Mješoviti pjevački zbor DVD Opatija pod dirigentskom palicom zborovođe Ivana Bošnjaka, zatim Martina Majerle, Mario Battifiaca i Aleksandar Valenčić koji su izveli nekoliko skladbi iz bogatog glazbenog opusa pokojnog Kuntarića.

Prije sv. mise obitelj i najuži prijatelji posjetili su posljednje počivalište Ljube Kuntarića te zapalili svijeće i položili cvijeće u sjećanje na maestra.

Podsjetimo, legenda hrvatske popularne i crkvene glazbe, jedan od najslavnijih i najplodnijih skladatelja 20. stoljeća na ovim prostorima, skladao je više od 2.000 zabavnih melodija među kojima su i evergreen hitovi kao što su Autobus Calypso ili Ta tvoja ruka mala. Usto, napisao je oko 700 sakralnih skladbi, te stotine skladbi za djecu, zborskih, klapskih, tamburaških i komornih skladbi.

Ljuboslav Kuntarić rođen je 1925. godine u Čakovcu, no više od pola stoljeća proveo je u Voloskom, a u svom ”manje javnom” pozivu bio je hidroinženjer, više od trideset godina. Među brojnim nagradama, zaslužio je nagradu za životno djelo Grada Opatije, Zlatno odličje Pro ecclesia et pontifice koje mu je za doprinos sakralnoj glazbi dodijelio Papa Ivan Pavao II., diskografsku nagradu Porin za životno djelo te Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Održana Sv. Misa I Prigodni Program U Sjećanje Na Ljubu Kuntarića @ Volosko

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!