FOTO, VIDEO: Održano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika – Sava Dešković i Enrico Marotti najuspješniji @ Opatija

Sportaš i sportašica godine – Enrico Marotti i Sava Dešković

Sportaš i sportašica godine – Enrico Marotti i Sava Dešković

Uz tradicionalne godišnje nagrade najuspješnijim sportašima po kategorijama, Ocjenjivački sud dodijelio je i posebna priznanja za najuspješnijeg trenera, ostvarena vrhunska sportska postignuća, uspješan trenerski rad u sportu te priznanja za perspektivne sportaše. U nastavku teksta pogledajte video isječak od Enrica, a veliku fotogaleriju na ovom linku

Opatija – U sportskoj dvorani ”Marino Cvetković“ sinoć je održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Opatije u 2014. godini.

Dragutin Galina i Danijel Kancijanić

Dragutin Galina i Danijel Kancijanić

Ocjenjivački sud Športskog saveza Grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina (predsjednica), Jelena Kovačević, Mario Šikić, Franjo Dobrila, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin izabrao je ovogodišnje šampione. Titulu najuspješnije sportašice ponijela je Sava Dešković (Športsko ribolovni klub Ičići), koja je na Svjetskom prvenstvu za seniorke u lovu štapom s obale kao članica hrvatske reprezentacije osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila 21. mjesto.

Za najuspješnijeg sportaša izabran je Enrico Marotti (Društvo sportova na moru Volosko), koji je u srpnju prošle godine po četvrti put postao seniorski prvak Hrvatske u jedrenju na dasci disciplina slalom. U kolovozu se okitio titulom najboljeg seniora Europe, kada je na Europskom prvenstvu u jedrenju na dasci klasa Funboard disciplina slalom osvojio zlato u konkurenciji 59 natjecatelja. Koliko je njegov uspjeh značajan potvrđuje podatak da je to prva seniorska medalja s velikog natjecanja u povijesti hrvatskog jedrenja na dasci.

Nagrada za AK Opatija motorsport

Nagrada za AK Opatija motorsport

Damir Nakrst (Jedriličarski klub Opatija) proglašen je za najuspješnijeg trenera, a pod njegovim vodstvom u 2014. godini Paolo Mavričić i Pavle Živanović dogurali su do pozicije trećeg, odnosno petog juniora svijeta u klasama Laser 4,7 i Byte CII. Živanović je postao prvi hrvatski jedriličar koji je izborio nastup na Olimpijskim igrama mladih, gdje je zauzeo visoko sedmo mjesto. Osim što im je pomogao da ostvare fantastične uspjehe na međunarodnoj sceni, pripada mu dio zasluga i za njihove brojne uspjehe ostvarene na regatama u Hrvatskoj.

Za najuspješniju žensku seniorsku ekipu proglašena je ekipa Karate kluba Opatija u sastavu Ivona Tubić, Azra Saleš, Danka Zorić i Petra Žic, dok je u muškoj konkurenciji istu nagradu ponijela ekipa Vaterpolo kluba Opatija 1981 u sastavu Dorijan Čudina, Fran Čubranić, Stipan Stilinović, Damir Glavan, Denis Juraga, Ivo Radetić, Tin Vrdoljak, Krešimir Turina, Luka Pavlović, Matej Blažić, Igor Martinčić, Dario Rakovac, Nino Mudražija, Vedran Deželjin, Sanjin Deželjin, Teodor Hraste, Bojan Car, Tin Žulić, Gabrijel Strižić, Ivan Popović te treneri Danijel Kancijanić, Željko Šimac i Milan Samac.

Za vrhunska sportska postignuća nagrađen je Automobilistički klub Opatija Motorsport u sastavu Viliam Prodan, Zdravko Draženović, Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Petra Perčić Hrvatin, Paolo Petretić i Damir Surina, zatim Pavle Živanović (Jedriličarski klub Opatija), Vedrana Brnčić (Društvo sportova na moru Volosko), Ivona Tubić (Karate klub Opatija) te ekipa Nogometnog kluba Opatija – Tomislav Peterfai, Dalibor Zobić, Bernard Šuker, Igor Tkalčević, Ivan Brozović, Marko Francetić, Marko Bjelanović, Marko Krešić, Antun Dunković, Dario Mance, Toni Rudan, Luka Jakopović, Vladimir Gnip, Josip Žgomba, Damir Radomir, Matej Smolić-Ročak, Goran Brajković, Danijel Lazić, Saša Kolić, Deni Erceg, Vedran Čubelić, Moreno Milenković, Robert Jug, Josip Rudan, Antonio Rukavina, Dražen Krnjatić, Mijo Dadić, Alen Matovina, Pino Kovačević, Dorijan Juraga, Jasmin Hasičić, Matija Prpić, Niko Vlatković i trener Zoran Bogolin.

Ivona Tubić

Ivona Tubić

Za uspješan trenerski rad u sportu nagrađeni su Dragutin Galina (Karate klub Opatija) i Danijel Kancijanić (Vaterpolo klub Opatija 1981).

Na svečanoj dodjeli okupljene sportaše pozdravili su predsjednik SSGO Fernando Kirigin, predsjednik Gradskog vijeća Viktor Peršić i tajnik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Darko Ivošević. Nagrađivanjem najuspješnijih sportaša Grada Opatije se ove godine uključila i Thalassotherapia Opatija koja će dobitnicima nagrada u kategoriji seniora pokloniti 8 paketa specijaliziranih usluga dijagnostike sportaša i regeneracijskih wellness usluga. U paket ulazi izokinetičko testiranje jakosti mišića, dijagnostika prema načelima posturalne analize, individualno/individualizirano kondicioniranje sportaša sukladno dijagnostičkim parametrima, korištenje bazena s toplom morskom vodom, Spa relax zone, limfne drenaže aparatom vakusak i fitness. Program dodjele vodio je Dražen Turina Šajeta, za zabavni dio zadužene su bile Kiki i Ella iz dua The Blondes, a za finu klopu profesori i učenici Ugostiteljske škole Opatija.

Dobitnici priznanja po kategorijama:
NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA KADETSKA EKIPA
Streljački klub DVD Opatija
u sastavu Matea Kršanac, Mia Borojević, Natali Voskion i Rea Hrvatin
Na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu osvojile su drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji u gađanju serijskom zračnom puškom nacionalni program. Osim toga, bile su treće na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnom puškom ISSF međunarodni program.

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA KADETSKA EKIPA
Vaterpolo klub Opatija 1981
u sastavu Karlo Škorić, Ivan Škarpa, Ivan Ivanković, Patrik Šimac, Marcel Latin, Tin Brubnjak, Filip Malatestinić, Antonio Čače, Tomislav Čače, Niko Živanović, Jan Blasig, Marko Vunić, Stefano Čehulić, Fran Žitinić, Leonardo Šimunović, Danis Semić, Len Dujmić, Lucijan Dujmić i trener Damir Glavan.
Osvojili su prvo mjesto na U-13 prvenstvu Primorsko-goranske županije u vaterpolu, a pritom su iza sebe ostavili i moćno riječko Primorje. Ovom uspjehu pridodali su i drugo mjesto u Županijskom kupu.

Najuspješnija muška i ženska kadetska ekipa

Najuspješnija muška i ženska kadetska ekipa

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA KADETKINJA
Matea Kršanac (Streljački klub DVD Opatija)

Na Europskom prvenstvu u kategoriji Field Target osvojila je 5. mjesto u konkurenciji juniorki. Osim toga, osvojila je i 1. mjesto u Ligi Hrvatske te 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Drugu godinu zaredom odnosi titulu najuspješnije sportašice kadetkinje Grada Opatije.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ KADET
Mateo Šepić (Speed badminton klub Pešekani)

Na prvom Prvenstvu Hrvatske u speed badmintonu okitio se naslovom državnog prvaka u kategoriji dječaka do 14 godina. Ranije prošle godine osvojio je prvo mjesto i na jakom turniru ISBO Speedminton Slovak Open, kada je u 6 mečeva ostvario jednako toliko pobjeda.

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA JUNIORSKA EKIPA
Karate klub Opatija
u sastavu Maja Zorić, Lucija Peruško i Petra Peruško
Na Prvenstvu Hrvatske u karateu za juniore i juniorke održanom u prosincu u Rijeci osvojile su 1. mjesto.

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA JUNIORSKA EKIPA
Streljački klub DVD Opatija
u sastavu Ivan Košta, Aldin Bećar i Dorian Vjekoslav Hrvatin
Osvojili su drugo mjesto u Ligi Hrvatskog streljačkog saveza, kategorija 10 metara serijska zračna puška 40 hitaca.

Fernando Kirigin - predsjednik SSGo

Fernando Kirigin – predsjednik SSGo

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA JUNIORKA
Maja Zorić (Karate klub Opatija)

Na Europskom prvenstvu održanom u portugalskom Lisabonu osvojila je 3. mjesto u konkurenciji juniorki +59 kg. U istoj kategoriji prošle je godine osvojila i 1. mjesto na Prvenstvu Balkana, 1. mjesto na Grand Prix-u Croatia te 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ JUNIOR
Paolo Mavričić (Jedriličarski klub Opatija)

Na juniorskom Svjetskom prvenstvu u jedrenju održanom u japanskom Karatsuu, u konkurenciji 66 natjecatelja iz 16 država osvojio je treće mjesto u klasi Laser 4,7. Ovom sjajnom rezultatu pridodao je 9. mjesto na Europskom prvenstvu i 3. mjesto na regati Europa kupa u Fraglia Vela Malcesine.

PERSPEKTIVNI SPORTAŠI GRADA OPATIJE
Anton Baždarić (Karate klub Opatija)

U 2014. godini je osvojio Croatia Open u kategoriji učenika, dok je u kategoriji mlađih kadeta bio treći. Prošle godine je na svim natjecanjima osvojio 18 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih medalja.
Roko Perinić (Košarkaški klub Opatija)
Roko je jedini košarkaš iz Primorsko-goranske županije koji je pozvan na okupljanje hrvatske košarkaške reprezentacije u kategoriji kadeta.

U nastavku teksta pogledajte video isječak od Enrica, a veliku fotogaleriju na ovom linku

Predstavnici Grada Opatije i sportskih klubova

Predstavnici Grada Opatije i sportskih klubova

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!