[FOTO/VIDEO] Okončan ‘Koncertni kolovoz’ u Dragi – Tullio de Piscopo i Tedi Spalato svojim nastupima obilježili ovogodišnje izdanje

Kako su protekli nastupi i kakva je atmosfera vladala donosimo u nekoliko fotogalerija i video priloga…

VS Mareta i prijatelji

Mošćenička Draga – Sjajnim nastupom Tedija Spalata okončan je Koncertni kolovoz u Mošćeničkoj Dragi. Naime, u drugoj polovici kolovoza Turistička zajednica općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Zajednica Talijana pripremili su bogat i raznovrstan koncertni program koji je uključivao popularne hrvatske izvođače, ali i svjetski poznatog talijanskog bubnjara Tullia De Piscopa koji je nastupio s Pino Daniele tribute bandom.

Bruno MIčetić trio

Nakon otvorenja uz Harija Rončevića, program je nastavljen uz koncert kvinteta Da Capo, jazz večeri uz Bruno Mičetić trio, zatim susret zborova VS Mareta i prijatelji. Vrhunac programa koji je i okupio najveći broj posjetitelja bili su nastupi Tullia de Piscopa i banda Blues Metropolitano te Tedija Spalata.

Tullio i Staraj

– Svjetski poznati bubnjar Tullio De Piscopo oduševio drašku publiku i napravio super atmosferu, a uz domaćine najviše su uživali gosti iz Italije kojih je ispred bine bilo jako puno. Tradicionalno nama dolaze gosti s područja južne Italije i Napulja tako da su bili oduševljeni što imaju priliku pogledati i poslušati Tulliov nastup u kojem se osim s bubnjarskom tehnikom pokazao i kao pravi showman. Gostovanje je ostvareno u suradnji s Università Popolare di Trieste i Talijanskom unijom, a nastup su podržali talijanski konzul Davide Bradanini te dva visoka dužnosnika Università Popolare di Trieste – Paolo Rovis i Fabrizio Somma, kazao nam je drški načelnik i predsjednik zajednice Talijana Mošćenička Draga Riccardo Staraj, koji kao pasionirani blueser nije propustio zapjevati s bandom blues standard ‘Rock me’.

Tedi Spalato

Nešto drugačiji glazbeni senzibilitet, koji više krasi naše obale južnog Jadrana za razliku od temperamentih Talijana, donio je nastup Tedija Spalata koji je nastupio u pratnji tročlanog banda. Autorske pjesme, obrade popularnih dalmatinskih izvođača i neodoljiv šarm obilježili su nastup jednog od vodećih predstavnika dalmatinske pisme. Kako su protekli nastupi i kakva je atmosfera vladala donosimo u nekoliko fotogalerija i video priloga…

Tedi Spalato Raspjevao Drašku Rivu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Svjetski Poznati Jazz Bubnjar Tullio De Piscopo Oduševio Drašku Publiku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Susret Zborova VS Mareta I Prijatelji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Bruno Mičetić Trio Uživo U Mošćeničkoj Dragi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank