[FOTO/VIDEO] Opatija 21 donirala Kolibriće iz Društva “Naša djeca” Opatija

Financijskim sredstvima od 16 tisuća kuna dodatno je opremljena senzorna soba, nabavljen je glazbeni kutak, upotpunjen kreativnim didaktičkim materijalom i uređen prostor za opuštanje – tiha soba.

Opatija – Tvrtka Opatija 21 donirala je sredstva za opremanje senzorne sobe u prostorima Društva „Naša djeca“ Opatija, namijenjene Kolibrićima – djeci s poteškoćama u razvoju i s kroničnim bolestima uključenoj u program koji se već 20 godina uspješno provodi.

Financijskim sredstvima od 16 tisuća kuna dodatno je opremljena senzorna soba, nabavljen je glazbeni kutak, upotpunjen kreativnim didaktičkim materijalom i uređen prostor za opuštanje – tiha soba.

– Opatija 21 nastavlja svoju politiku društvene odgovornosti tako što svake godine donira zdravstvene, socijalne ili obrazovne ustanove u lokalnoj zajednici, a opatijsko Društvo „Naša djeca“ koje se nalazi u neposrednoj blizini tvrtke donaciju je primilo drugu godinu za redom. I dalje namjeravamo nastaviti s ovakvim projektima i osobito mi je zadovoljstvo što možemo pomoći djeci, kazao je direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin je istaknuo svoje zadovoljstvo ovakvom tradicijom u poslovanju gradske tvrtke te naglasio da je uvjeren u nastavak ove dobre prakse nagrada za koju je osmjeh na dječjim licima.

– Kroz programe koje provode Kolibrići je organizirana potpora, edukacija, organizacija slobodnog vremena i materijalna pomoć obiteljima. Sredstva za realizaciju programa osigurana su gradskim proračunom, kazao je gradonačelnik Kirigin.

– Vrijedna donacija nam puno znači na početku godine u kojoj obilježavamo 20 godina našeg programa Kolibrići. Do danas je kroz našu radionicu prošlo 116 djece s područja Opatije i susjednih općina. Sve su edukacije i radionice pod stručnim vodstvom, a uskoro krećemo s novim programom „Terapija igre“. Ove godine DND Opatija obilježava još jednu vrijednu obljetnicu – 70 godina postojanja. DND je osmislio i pokrenuo velike projekte u Opatiji, primjerice prvi defektološki kabinet 2008. godine i prvi logopedski kabinet 2009., a u planu je nakon senzorne sobe i uređenje senzornog vrta, rekla je Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija.

Više o svemu pogledajte  u videu:

Opatija 21 Donirala Kolibriće Iz Društva “Naša Djeca” Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net