FOTO/VIDEO Opatija je pobjedom u Novom Vinodolskom potvrdila jesensku titulu

Tekst, foto i video: Anto Ravlić

Posljednju utakmicu u 2019. sigurno će pamtiti 19-godišnji napadač Opatije Matija Matulja. Pogodak, velike zasluge za još jedan pogodak i dva izborena penala. Opatija je u posljednjem kolu jesenskog dijela nenadano povećala prednost pred Grobničanom na šest bodova (Jadran – Grobničan 2:2) te na sedam pred Rudarom (Nehaj – Rudar 1:0).

Novi Vinodolski – Opatija je pobjedom u Novom Vinodolskom 5:3 potvrdila kolo ranije osvojenu jesensku titulu. Utakmica po hladnom vremenu, puna bure, puna golova, utakmica s tri penala, no prije svega “čudna” utakmica koja je mogla završiti svakako unatoč razlici u kvaliteti u korist Opatije. U prvom dijelu Opatija je trebala voditi s nekoliko golova razlike.

Napadač Opatijaca Matulja nezaustavljiv. Zabio je gol, izborio penal i napravio velik posao kod drugog gola. No, imao je i Vinodol svog junaka, vratara Godinića koji je obranio penal Bogolinu u uvodu utakmice i skinuo stopostotne šanse Matulji i Pejanoviću. Kasnije je skinuo još dvije mrtve šanse. Opatija je vodila 2:0 golovima Matulje u 20. minuti i Kovačevića u 29. i kad se već činilo da je samo pitanje s koliko će razlike lideri prvenstva trijumfirati na Bahalinu, Vinodol se vratio. Netko će reći iz ničega, no na semaforu je stajalo 2:2. Nadu je vratio Begić pogotkom pred samo poluvrijeme, a nakon samo pet minuta drugog dijela za izjednačenje zabija Petrović. Novljani se nikada ne predaju, to bi trebao znati svaki protivnik. Shvatila je to i Opatija, koja je mogla i gore proći da Iveša nije sjajno skinuo loptu iz samog kuta. Opatija stišće i Pejanović zabija za vodstvo nakon sat igre.

Upravo u trenucima kad su Novljani dobili krila nošeni publikom. Sudac svira i drugi penal 13 minuta prije kraja. Ponovno je srušen Matulja, a precizan Pejanović. Opet se čini da je sve gotovo. No, Vinodol dobiva penal i Tomić je precizan u 88. minuti. Neizvjesnost ipak nema kraja. Novljani pokušavaju svojim karakterističnim preskakanjem igre stići do još jedno izjendačenja, no Bogolin iz kontre postavlja konačnih 3:5.

Posljednju utakmicu u 2019. sigurno će pamtiti 19-godišnji napadač Opatije Matija Matulja. Pogodak, velike zasluge za još jedan pogodak i dva izborena penala. Opatija je u posljednjem kolu jesenskog dijela nenadano povećala prednost pred Grobničanom na šest bodova (Jadran – Grobničan 2:2) te na sedam pred Rudarom (Nehaj – Rudar 1:0). Vinodol je jesen završio na devetom mjestu. Nehaj je pobjedom pobjegao s dna i dohvatio deseto mjesto. Novljani i Senjani osvojili su 14 bodova.

Vinodol – Opatija 3:5 (1:2).
Igralište Bahalin. Gledatelja: 100. Sudac: Kukuljan (Podkilavac)
STRIJELCI: 0:1 Matulja (20.), 0:2 Kovačević (29.), 1:2 Petrović (43), 2:2 Petranović (50.), 2:3 Pejanović (61.), 2:4 Pejanović (77. – 11m), 3:4 Tomić (88. – 11m), 3:5 Bogolin (92.)
ŽUTI KARTONI Petrović, Hasičić (Vinodol), Bertoša, Glavaš (Opatija)

VINODOL Godinić, Smolčić (od 70. Peričić), Ban (od 62. Lopac), Tomić, Tonkovic, Lenac, T. Petrinović (od 83. K. Petrović), Petrović, Begić, Tarle, Hasičić
OPATIJA Iveša, J. Rudan, Bertoša (od 46. Čanković), Jukičić, Malinić, Glavaš, Lazić (od 55. Furijan), Kovačević (od 78. Lucić), Matulja, Pejanović, Bogolin

Opatija Je Pobjedom U Novom Vinodolskom Potvrdila Jesensku Titulu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net