FOTO/VIDEO Opatija on blues 3 oduševio ljubitelje dobre glazbe

Starajeva i Maružinova ekspresija i sugestivna interpretacija publiku u Gervaisu držala do posljednje odsvirane note klasika ‘Sweet home Chicago’ u čijoj izvedbi je sudjelovao i Hal, pjesme kojom je i okončano jučerašnje izdanje koncerta Opatija on blues 3. Kako je proteklo druženje u Gervaisu provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

Hal

Opatija – Treću godinu zaredom u organizaciji Riccarda Staraja održan je koncert pod nazivom Opatija on blues s pod naslov ‘Četiri bluesera i dva benda’. Ove godine Staraj je u goste pozvao proslavljenog fingerstyle gitaristu Damira Halilića Hala te istarski blues kvintet Edi East Trance Blues. Večer posvećenu bluesu otvorio je Damir Halilić, koji uz Staraja čini umjetničku osovinu Jerry Ricks Blues Festivala. Osim virtuozne svirke, Hal je publici otkrio i brojne detalje iz povijesti bluesa koje su dodatno začinile njegov nastup, a virtuozna svirka bila je popraćena video projekcijama Igora Modrića.

Dva Staraja

Nastavak večeri donio je koncertnu poslasticu s paralelnim muziciranjem. Lijevu stranu bine zauzeo je Riccardo Staraj i njegov Midnight blues band, dok je desna pripala gostima ‘priko Učke’ odnosno Edi East Trance Bluesu. Riccardo Staraj publici se predstavio standardno izvrsnim blues-rock repertoarom te video artom za koji je bio zaslužan Cyborgix 4E75. Uz Starajeve autorske pjesme publika je imala prilike uživati i u brojnim obradama blues klasika, a za ovu priliku u ulozi posebnog gosta našao se Mauro Staraj.

‘Blues po istrijanski’, odnosno premijerni nastup Edija Morožina sa svojim East trance bluesom u Opatiji donio je sirovi zvuk i autentičnu glazbenu priču ‘z druge bande Učke’ zabilježenu i na autorskom albumu ‘Sumpor’.

Edi East Trance Blues

– Blues nije pitanje boje, ni kontinenta. Blues je stanje uma, odraz duše. Naša istrijanska kanta, tarankanje, na tanko i debelo, i to je blues, blues kojeg je izvodija naš čovik u svakoj priliki, kad se zabavlja, tugova, fešteđa, a forši najviše dok je dela. Ni bra pamuk, je vadija kumpire, ali ta je kanta bila njegova utjeha, napisao je Edi za svoj blues objavljen na Sumporu.

Starajeva i Maružinova ekspresija i sugestivna interpretacija publiku u Gervaisu držala do posljednje odsvirane note klasika ‘Sweet home Chicago’ u čijoj izvedbi je sudjelovao i Hal, pjesme kojom je i okončano jučerašnje izdanje koncerta Opatija on blues 3. Uz zahvale i pozdrave, Staraj je najavio i ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues Festivala koji će održati krajem srpnja na devet lokacija diljem Opatijske rivijere i Kastva te blues ponovo staviti u fokus ljubitelja ovog iznimnog glazbenog pravca.

Opatija On Blues 3 Oduševio Ljubitelje Dobre Glazbe

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!