FOTO/VIDEO Opatijski kukali postavili maske na simbolima Opatije – Djevojci s galebom, spomenicima i bistama

Kako je protekla akcija provjerite u priloženoj fotogaleriji i video isječku…

Opatija – Djevojka s galebom, spomenici Miroslavu Krleži i Marinotu Filaferotu od danas preko ustiju nose zaštitne maskice. Ovu akciju, kojom su željeli ukazati na važnost prevencije, organizirali su Opatijski kukali.

Kako su ovim putem istaknuli, ovo je javnozdravstveni projekt senzibilizacije građana Opatije na epidemiju korona virusom, podsjećanje na mjere koje moraju sami provoditi da se zaraza ne širi i poruka građanima da ne klonu duhom već da dostojanstveno kao i do sada provode sve mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Od kada postojimo, ovo nam je sigurno najtužnija akcija koju smo proveli u svome gradu, ali osjećamo potrebu da budemo dio zajednice u kojoj svi zajedno moramo ovu borbu protiv zaraze dovesti do kraja. Ovo nam je inače druga intervencija na Djevojci s galebom jer smo prije 11 godina imali akciju “vraćanja galeba” na spomenik koji je bio otkinut, poručili su Kukali.

Ovim činom pridružili su se većini europskih metropola gdje su već ranije napravljene slične akcije radi senzibiliziranja javnosti na pandemiju koronavirusom.

Kako je protekla akcija provjerite u priloženoj fotogaleriji i video isječku…

FOTO/VIDEO Opatijski Kukali Postavili Maske Na Simbolima Opatije – Djevojci S Galebom, Spomenicima I Bistama

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!