FOTO, VIDEO: Orkanska bura pokazala svu silinu, na Opatijskoj rivijeri situacija je pod kontrolom

orkanska_bura_marcana_bura_opatijska_riviera_2015_4

Na opatijskoj rivijeri, mir na sablasno praznim ulicama i u lučicama remete samo vlasnici plovila koji s nestrpljenjem čekaju pad bure i miran san. Video isječak pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

orkanska_bura_marcana_bura_opatijska_riviera_2015

Opatija – Današnja bura koja na refule puše i brže od 170 kilmotera na sat stvorila je mnogobrojne probleme u prometu, ali i u svakodnevnim aktivnostima. Na Opatijskoj rivijeri situacija je pod kontrolom i prema informacijama s kojima raspolažemo nema značajnijih problema, dok je u Rijeci prouzročila značajnu štetu na zgradama. Nadležne službe interveniraju zbog slomljenih stabala, otrgnutih dijelova fasada i krovova te odguranih bidona na prometnice i u more.

Na opatijskoj rivijeri, mir na sablasno praznim ulicama i u lučicama remete samo vlasnici plovila koji s nestrpljenjem čekaju pad bure i miran san te poneka srušena reklama i važ s rožicama. Prema podacima DHMZ-a, ciklone nad Tirenskim morem i nad južnim Jadranom će se postupno premještati na jug, a sa sjeverozapada jača anticiklonalni greben. Udari NE vjetar od 40-90, podno Velebita do 130 čvorova. Na južnom Jadranu u početku udari SE i SW vjetra od 30-50 čvorova. More 5-6. Ponegdje nevere.

orkanska_bura_marcana_bura_opatijska_riviera_2015_5

Iz HAK-a javljaju da su brojne ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. U Hrvatskom primorju kolnici su mokri i skliski od kiše. Samo za osobna vozila otvorena je Riječka obilaznica (A7) na dionicama Orehovica-Škurinje i Čavle-Kikovica (A6)

Zbog orkanske bure za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te Krčki most i Paški most.

Video isječak pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto, video: PodUčkun.net

error: Content is protected !!