FOTO/VIDEO Otvoren 1. ČAFF – Čakavski filmski festival koji osim filma donosi pozitivnu energiju, pjesmu i ples @ Lovran

Osim đira do Lovrana, na snimci se može vidjeti i Lovranska parada te brojni sumještani i prijatelji koji više nisu među nama. Da je tome tako, svjedoči i usklik jedne vremešne gospođe koja je na snimci vidjela svog pokojnog tatu te vrlo emotivno podijelila taj detalj s prisutnom publikom.

Lovran – Sinoć je na trgu Sv. Ivana u Lovranu otvoreno prvo izdanje ČAFF-a, odnosno Čakavskog filmskog festivala koji osim celuloidnih uradaka donosi pozitivnu energiju, pjesmu i ples.

Premijerno izdanje otvoreno je nastupom Duška Jeličića Duleta i njegove Bonace koji su izvedbom kancone ‘Lovran, Lovran’ službeno i otvorili Festival. Filmom kojeg je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća snimio Dule super osmicom službeno je otvoren filmski dio festivala. Đir od Opatije do Lovrana zabilježio je Dule i za sva vremena napravio kroniku tog vremena.

Osim đira do Lovrana, na snimci se može vidjeti i Lovranska parada te brojni sumještani i prijatelji koji više nisu među nama. Da je tome tako, svjedoči i usklik jedne vremešne gospođe koja je na snimci vidjela svog pokojnog tatu te vrlo emotivno podijelila taj detalj s prisutnom publikom. Nastavak festivala također je bio u znaku maškara te je prikazan film o Balinjeradi kojega je snimio Robert Kalčić (Pro rec), nakon čega su prikazani filmovi Zorana Ventina (Art film) i Davida Kurtija (Foto Luigi).

U nastavku programa nastupio je Mario Lipovšek Battifiaca, a njegov nastup najbolje opisuju riječ – urnebesno. Kroz Maria progovarala je i pjevala Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Alen Vitasović, Mišo Kovač i brojni drugi popularni pjevači. Za ovaj nastup, bio je i posebno inspiriran, tako da je publika  imala prilike uživati u nekim novim štosevima koji su se najviše ticali Lovranaca…

Uvertiru u ovu zanimljivu večer napravile su pjesnikinje Vjekoslava Jurdana, Maja Benzan, Silvana Milotić i Romina Tominić koje su svojom čakavskom poezijom razgalila brojna srca prisutne publike.

Program festivala nastavlja se večeras koncertom Dražena Turine Šajete i Benda te Riccarda Staraja, a svoje filmove predstavit će Vedran Ružić, Susedstvo Drenova, Nika Isamonika i Silvio Mirošničenko…

Za kraj dodajmo da je voditelj manifestacije Marko Žele dok program sufinanciraju PGŽ i Općina Lovran. Ovim festivalom jedno od 27 susjedstava – Lovran, čiji je nositelj inicijative udruga Interval, na svojstven način širi aktivnosti Mreže kina na egzotičnim lokacijama.

Otvoren 1. ČAFF – Čakavski Filmski Festival Koji Osim Filma Donosi Pozitivnu Energiju, Pjesmu I Ples @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!